Američka novinarka: "Ono što sam doživjela u Hrvatskoj promijenilo mi je život"

Američka novinarka: "Ono što sam doživjela u Hrvatskoj promijenilo mi je život"
Instagram

NOVINARKA Elite Dailyja Kristin Corpuz tvrdi da joj je ljetovanje u Hrvatskoj potpuno promijenilo život. Tjedan dana je jedrila po Dalmaciji i kaže da se njezin pogled na život potpuno promijenio.

"Ne volim često koristiti izraz 'promijenilo život'. Uglavnom se koristi za stvari koje zapravo nikome ne mijenjaju život. Ali s vremena na vrijeme se zaista dogodi nešto što zaslužuje te riječi", počinje Kristin svoju ispovijest na Elite Dailyju.

"Za početak moram reći da prije ovog puta nisam znala ništa o jedrenju. Nije da nikad nisam bila na brodu, ali ne bih mogla reći da sam provela nešto previše vremena na vodi. Kada sam odlučila ići na jedrenje u Dalmaciju, bila sam pomalo zabrinuta iako je od samog starta to zvučalo kao jedinstveno i uzbudljivo iskustvo. Ne samo da sam se bojala da ću biti potpuno beskorisna na brodu i da će mi stalno biti muka već i nisam znala apsolutno ništa o hrvatskoj kulturi. Jako mi je drago što sam ipak odlučila otići jer je to bilo putovanje koje ne nalikuje ničemu što sam ranije iskusila. Sišla sam s tog broda puna poštovanja i za jedrenje i za Hrvatsku. I zaista jedva čekam da se ponovno vratim tamo", piše Kristin koja je jedreći u Dalmaciji počela drugačije razmišljati o svakodnevici.

"Imala sam jedan mali kofer i jako malo stvari, a sve je funkcioniralo. Život može biti tako jednostavan", piše preporođena Njujorčanka. 

"Kada planirate posjetiti Europu, Hrvatska nije prvo što će vam pasti na pamet, ali ono što sam ja vidjela tamo nalikuje filmu, pogotovo uličice u Dalmaciji. Imali smo skipera Sandra koji nam je pokazao skrivene uvale na otocima i to je zaista bilo predivno", nastavlja oduševljena Kristin.

"Kao žena, osjećala sam se tako sigurno na ulicama Hrvatske. Budući da još uvijek nije popularna turistička destinacija, nema puno gužve", kaže Kristin kojoj je ljetovanje poslužilo da shvati kako život može biti puno jednostavniji kada se riješila nepotrebnih stvari i misli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

need to stay this tan forever ☀️

Objavu dijeli Kristin Corpuz 🌺 (@kristincorpuz_)

Kristin je otkrila kako je živjeti na brodu i provesti tjedan dana u kupaćem kostimu, što ju je oduševilo. Nije se šminkala ni tuširala svaki dan, što ju je također oslobodilo pritiska.

"Ovo putovanje ću pamtiti ostatak svog života. Tako sam razbistrila misli i glavu sjedeći na brodu i gledajući u more, daleko od gužve New Yorka. Nikad nisam osjetila takav mir, radost i spokoj istovremeno", zaključuje Kristin koja se uskoro planira vratiti u Hrvatsku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

left croatia with an open heart and mind (and a belly full of bread) - i almost didn’t post this because i found so many flaws in my body. my stomach isn’t as small as i’d like it to be, the wrinkle in my abdomen has always driven me crazy (i’ve always had it), a few eczema blemishes are showing... there’s a million reasons why this isn’t a flattering picture. - but after spending a week on a boat in a beautiful country with incredible people, not wearing makeup or even taking a shower most days (sorry kinda gross), i had a lot of time to reflect on what true beauty means to me. - this photo was taken in a moment of pure joy and a calmness that i haven’t felt in a really long time. hope you find something to love about yourself today. happy sunday dearest friends.

Objavu dijeli Kristin Corpuz 🌺 (@kristincorpuz_)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara