Amerika kakvu još niste vidjeli

IAKO mnogi oni koji nikad nisu posjetili Sjedinjene Države, pa čak i neki od onih koji jesu, Ameriku doživljavaju kao neprekinuti lanac autocesta, fast-foodova i blještavih gradova, na stranicama LostAmerica.com jedan je kreativni fotograf iz San Francisca predstavio Ameriku kakvu još niste vidjeli.

Troy Paiva - fotograf, dizajner i ilustrator napravio je izvrstan web site, koji se bazira na ideji noćne fotografije napuštenih američkih putova, bivših rudarskih gradova, groblja vojnih zrakoplova, a sve smješteno u okoliš nepregledne pustinje.

Ma koliko god to bilo teško za povjerovati, sve fotografije objavljene na stranici nisu ni u jednom trenutku manipulirane digitalno ili u tamnoj komori. Fotografije su snimljene bez upotrebe blica, uz vrlo dugu ekspoziciju, pri čemu je nerijetko jedino osvjetljenje bila mjesečeva svjetlost.

U ovom vam članku donosimo nekolicinu nama najboljih fotografija, ali nipošto ne propustite posjetiti stranicu Lostamerica.com i uživajte u fascinantnim fotografijama zaboravljenog američkog zapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara