Anja Alavanja odbila voditi "To sam ja" u pionirskoj uniformi

Anja Alavanja odbila voditi "To sam ja" u pionirskoj uniformi

EMISIJU “To sam ja” koja se trebala emitirati u srijedu navečer, mogli su gledati samo gledatelji na satelitu MKTV. Naime, televizije iz Hrvatske, BiH i Slovenije odbile su emitirati emisiju sa scenografijom iz Titovog doba.

"Nismo željeli da emisija koja ima cilj zabaviti gledatelje bude političko pitanje. Ne želimo provocirati gledatelje već ih opustiti i zabaviti. Nema smisla vraćati se u vremena koja nekome otvaraju rane." - komentari su televizijskih kuća koje su odbile emitirati emisiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glavni organizator i vlasnik projekta Zoran Ristoski unatoč upozorenjima da bi takvo što  moglo izazvati negativne konotacije, odlučio je promijeniti scenografiju, te “okititi” studio s 3 velike Titove slike, srpom i čekićem, Titovim potpisom te parolom s Golog otoka "Rad i samo rad".

Od voditelja je bilo zatraženo da obuku bijele košulje i crvene marame, kako bi što vjerodostojnije prikazali to vrijeme.

Hrvatska voditeljica Anja Alavanja, koja je jedina od hrvatskih voditelja trenutno u Skopju, odustala je od vođenja emisije, jer nije željela biti odjevena u kostim koji ima veze s politikom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara