Atraktivni C3 Pluriel stiže u Hrvatsku

PREDSTAVLJEN na salonu automobila u Parizu, novi C3 Pluriel stiže u Hrvatsku već početkom lipnja. Najatraktivniji model u gami Citroena startat će cijenom od 14.500 Eura.

C3 Pluriel, kako asocira samo ime, predstavlja izvedbu modela C3, koja svojim konceptom predstavlja apsolutnu novinu u automobilskom svijetu.

Podsjetimo, riječ je o vozilu, koje svojom konstrukcijom objedinjuje karakteristike četiri vrste vozila. Iako je riječ o svojevrsnom fun-vozilu, C3 Pluriel je i dalje vrlo funkcionalan automobil sposoban da ispuni širok krug zahtjeva, od svakodnevne vožnje gradom, pa sve do daljih putovanja.

Atraktivan dizajn nije nastao nauštrb komoditeta, pa tako model raspolaže sa četiri sjedeća mjesta standardnih dimenzija, a putnici imaju na raspolaganju prtljažnik kapaciteta čak 267 litara. C3 Pluriel je u osnovi trovratni kompakt, koji se u nekoliko poteza može transformirati u kabriolet, pa čak i spider.

Ukoliko se pojavi potreba za prijevozom većih tereta, preklapanjem stražnjih vrata, model se pretvara u pick-up.

Model će se isporučivati u dvije motorne izvedbe i samo jednoj razini opremljenosti. Bazni model pokreće 1.4-litreni benzinac od 55/75 kW/KS, a isporučivati će se isključivo u kombinaciji s mehaničkim mjenjačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Optimizirani prijenosni omjeri u mjenjaču čine Pluriel živahnim, ali i štedljivim, što mu omogućava svakodnevno korištenje.

Snažniju izvedbu pokreće 1.6-litreni agregat od 80/110 kW/KS, koji će se serijski isporučivati sa SensoDrive mjenjačem. Mjenjač nudi mogućnost ručnog ili automatskog načina rada, a zahvaljujući ručicama iza upravljača vozač može stalno držati ruke na upravljaču.

Obje izvedbe dolaze skoro identično opremljene. Jedina razlika je što snažniji model serijski dolazi sa ABS sustavom.

Bolje rečeno, četiri zračna jastuka, servo upravljač, svjetla za maglu, el.pod stakala, el. podešavanje retrovizora i daljinsko centralno zaključavanje su sastavni dio serijske opreme obje izvedbe.

Cijene koje je objavio zastupnik Citroena za Hrvatsku niže su od očekivanja.

Slabija izvedba (1.4/75 KS) stoji 14.500, a snažnija 16.600 Eura.

Neslužbeno doznajemo da je za hrvatsko tržište rezervirano tridesetak vozila, što još jednom potvrđuje ozbiljnost pristupa Citroena malim tržištima kao što je hrvatsko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara