Australija odobrava ubijanje žaba palicama za golf i kriket

AUSTRALCI koji žive u Sjevernom Teritoriju mogu ubijati trskave žabe s palicama za golf i kriket kako bi zaustavili širenje tih otrovnih životinja, a za to imaju potporu tamošnjih političara.

David Tollner, član tamošnje skupštine, tvrdi da trskave žabe (cane toad), koje iza glave imaju izrazito otrovne vrećice koje ubijaju domaće životinje koje se tim žabama hrane, moraju biti uništene "po svaku cijenu".

Australija se desetljećima neuspješno bori da zaustavi širenje tih žaba, koje su 1935. uvezene s Havaja u propalom pokušaju uništavanja zelenih buba koje su prijetile poljima šećerne trske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kada sam bio dijete, mi smo ih udarali palicama za kriket, golf i sličnima. Stvari su danas drugačije jer većina djece ima zračne puške i pištolje", kazao je Tollner za australski radio.

Trskave žabe, koje se u Australiji broje u milijonima, toliko su toksične da krokodili, zmije i divlji psi mogu umrijeti od zatajenja srca unutar 15 minuta nakon što pojedu žabu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara