"Avijatičar" nominiran za 11 Oscara

"Avijatičar" nominiran za 11 Oscara
"AVIJATIČAR", film američkog redatelja Martina Scorsesea o Howardu Hughesu, u utorak je nominiran za 11 Oscara, čime je premašio broj nominacija filma "Million Dollar Baby" redatelja Clinta Eastwooda i drame "Finding Neverland" koji su dobili po sedam nominacija na predstojećoj 77. dodjeli nagrada američke Akademije za filmsku umjetnost.

Sva su tri filma nominirana u kategoriji za najbolji film. U istoj je kategoriji nominiran film "Ray", biografija Raya Charlesa i komedija "Sideways".

Film "Ray" nominiran je u šest kategorija, a jedna od njih je za glavnu mušku ulogu. Soul legendu Raya Charlesa glumi Jamie Foxx.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ostali nominirani u kategoriji za najbolju mušku glavnu ulogu su Don Cheadle za ulogu u filmu "Hotel Rwanda", Johhny Depp za "Finding Neverland", Leonardo di Caprio za ulogu u "Avijatičaru" i Clint Eastwood za ulogu u filmu "Million Dollar Baby".

U kategoriji najbolje ženske glavne uloge nominirane su Annette Bening u filmu "Being Julia", Catalina Sandino Moreno u filmu "Marija milosti puna", Imelda Staunton u filmu "Vera Drake", Hilary Swank u "Million Dollar Baby" i Kate Winslet u "Eternal Sunshine of the Spotless Mind".

S pet nominacija za prestižnu nagradu natjecat će se film "Sideways" među kojima su nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu koju igra Thomas Haden i najbolju žensku sporednu ulogu koja je pripala Virginiji Madsen.

Iznenađenje ovogodišnjeg festivala je izbor njemačkog filma "Der Untergang" o posljednjim danima zloglasnog nacističkog diktatora Adolfa Hiltera koji je nominiran u kategoriji za najbolji strani film.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara