Bentley Continental GTZ

Bentley Continental GTZ

POTPUNO iznenadno, bez ikakvih teasera, Zagato je objavio kako će kroz nekoliko dana u Ženevi prikazati svoj novi uradak - karoserijsku preradu atraktivnog Bentleya.

Prerada po ustaljenom običaju Zagata zadržava ime izvornika, ali uz dodatak u obliku slova Z. Da, novonastali automobil temelji se na Bentleyu GT speed, te u najvećoj mjeri zadržava osnovni izraz britanske škole dizajna. Zagato i britanski premiumi oduvijek su se odlično slagali, a po potonjem uratku tako će se i nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najznačajnije zahvate Bentley je pretrpio straga, gdje je Zagato povukao prepoznatljive poteze. Posljedica je konkavnost krova na kojeg se nastavlja jednako usmjerena staklena površina i efektna stražnjica.

GTZ izvedba je jednostavno rečeno prelijepa. Lišen suvišnih dizajnerskih eskapada, ovaj automobil privlači pažnju svakim detaljem. Majstori iz Milana opet su napravili proizvod po ukusu strastvenih kolekcionara. Smjer zacrtan proizvodima kao što su Aston Martin DB7, Ferrari 575 i Spyker C12 očito je zlatna žica inspiracije vodstva legendarnog karoseriste koji još uvijek ima što pokazati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara