Beyonce mijenja stil i postaje country diva

IAKO je karijeru izgradila na skakanju uz r'n'b ritmove, Beyonce je odlučila naglo promijeniti glazbeni izričaj pa će njezin novi album, pišu američki mediji, u potpunosti biti inspiriran countryjem, bez sintetičkih zvukova na koje je navikla svoju publiku. Na promjenu se navodno odlučila nakon uspješnog nastupa s country senzacijom Sugarland na nedavnoj dodjeli američkih glazbenih nagrada.

Amanda Ghost, zaslužna za veliki hit Jamesa Blunta "You're Beautiful", surađivat će s Beyonce na njezinom novom albumu kojeg će, prenose američki mediji, snimiti s potpuno novim suradnicima i u za nju novom žanru. Naime, nakon što je s grupom Sugarland nastupila na dodjeli American Music Awardsa, Beyonce je odlučila napraviti zaokret u karijeri jer, kaže, "želi pjevati u različitim stilovima".

Gotova suradnja s dečkom?

Iako se mogla uvjeriti kako naglo mijenjanje glazbenog stila može završiti kao debakl (Madonna, Jennifer Lopez...), Beyonce navodno ne odustaje od country albuma, koji bi se na tržištu trebao pojaviti sredinom 2008. godine. Podsjetimo, Beyonce je dosad izdala dva solo albuma, a za produkciju se brinuo Jay-Z, njezin dugogodišnji dečko i najbogatiji reper na svijetu.

Ipak, njezina diskografska kuća navodno nije oduševljena idejom, jer country glazba u Europi, tržištu koje je tamnoputoj zvijezdi itekako važno, prolazi nezapaženo. Prema tvrdnjama suradnika pjevačice, odluka diskografa joj nije presudna jer će country album, ukoliko ga odbiju, izdati u vlastitoj produkciji.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara