Bijelo Dugme oduševilo ispunjeni maksimirski stadion

NAJVEĆI stadionski rockkoncert u Hrvatskoj uz tri sata besprekidne svirke pred ispunjenim maksimirskim stadionom sinoć je izvelo Bijelo Dugme, jedan od najvećih i najpopularnijih jugoslavenskih rockbandova iz 1970-ih i 1980-ih, koji se nakon 15 godina ponovno okupio kako bi brojne, stare i mlade fanove podsjetio na neke od najvećih hitova koji su okupirali glazbeni eter bivše države.

Nakon sarajevskog Koševa prije tjedan dana, i maksimirski je stadion ugostio velikane YU-rocka, koji su istrčali u punom sastavu, naime, u pjevanju su se izmjenjivala sva trojica pjevača - Željko Bebek, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović - koji su, svaki u svoje vrijeme, obilježili zvjezdanu karijeru Bijelog Dugmeta, a s kojima je publika (po procjeni organizatora bilo je 70.000 ljudi, po policiji oko 55.000) otpjevala cijeli koncert.

Osim njih, na svoje je najbolje sviračke dane podsjetio i bivši vođa Dugmeta, Goran Bregović sa svojim orkestrom, uz kojega su svirali i bivši članovi banda Zoran Redžić, Vlado Pravdić, Lazo Ristovski, Milić Vukašinović i Điđi Jankelić.

Bijelo Dugme zagrebačkoj je publici ponudilo velik repertoar svojih hitova, uhu s ovih prostora prepoznatljivog rocknrolla.

Prvi je pred mikrofon stao Islamović, s pjesmom "Nakon svih ovih godina", zamijenio ga je Tifo, a publiku je na noge najviše digao Bebek, po mnogima najveći, prvi pjevač Dugmeta, koji je sinoć i otpjevao najviše pjesama, počevši sa "Selmom".

Na oduševljenje publike, Bijelo Dugme dva puta je izlazilo na bis, kada je i izvelo svoje najveće hitove, poput "Lipe cvatu", "Đurđevdan", "Ima neka tajna veza".

Koncert je završio hitom "Hajdemo u planine", čiji je refren "... ajmo curice, ajmo dječaci" i moto turneje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju koncerta Bregović se u ime banda zahvalio zagrebačkoj publici, poručivši da mu je ova večer bila jedna od najljepših u životu.

Organizator koncerta Vladimir Mihaljek po završetku koncerta Hini je izjavio da je koncert bio fantastičan i nezaboravan, da je uspio u svakom smislu, da je tome uvelike pridonio i očekivano ispunjeni Maksimir.

"Bijelo Dugme i publika bili su jedna priča, svi su oduševljeni napustili koncert koji će vječno pamtiti", rekao je.

Koncert je i u sigurnosnom smislu prošao zadovoljavajuće, jer, osim pojedinačnih narušavanja javnog reda i mira, nije zabilježen ni jedan veći incident.

U zagrebačkoj policiji doznaje se da je zbog pojedinačnih prekršaja prije, za vrijeme i nakon koncerta privedeno 28 osoba, uglavnom zbog narušavanja reda, nad kojima se provodi prekršajna obrada, o čemu će policija izvijestiti ujutro na redovnoj konferenciji za novinare.

Po policijskoj procjeni, koncert je pratilo oko 55.000 obožavatelja, koji su se mirno razišli kućama, tako da su tramvaji Maksimirskom ulicom počeli voziti već nakon 40-tak minuta po završetku koncerta.

Treći, posljednji koncert Bijelo Dugme izvest će 28. lipnja u Beogradu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara