BMW serija 5 za brže državne službe

BMW serija 5 za brže državne službe

BMW serije 5 sve je češći gost na našim prometnicama. U budućnosti bi ga mogli viđati i obojanog u službene boje državnih službi. Bavarski proizvođač je krajem prosinca predstavio specijalne izvedbe serije 5 namijenjene državnim službama kao što su Hitna pomoć, Vatrogasci i Policija.

U BMW-u su zamijetili da bi visok stupanj aktivne sigurnosti, odlična vozna svojstva i kvaliteta mogli postati dovoljno privlačni i državnim službama za hitne intervencije. Barem na Zapadu gdje cijena vozila nije od presudne važnosti.

Prema prijedlogu BMW-a, sve izvedbe su opremljene kompletnom elektronskom logistikom, pa ničime ne zaostaju za civilnim izvedbama. Pažnja je posvećena detaljima kao što je aerodinamični oblik krovne signalizacije, čime je minimiziran utjecaj na performanse i porast potrošnje goriva. Kabina je kod policijske izvedbe opremljena nosačima za osobno naoružanje službenika, sustavom kontrole podizača stakala, te CAR-PC sustavom putem kojeg je postignuta funkcionalnost mobilnog ureda. Bluetooth tehnologija, GPS navigacija i povezivanje mobilnog telefona samo su neke od predviđenih opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijalni interes je velik, a za sada je nepoznato da li će i hrvatska policija razmisliti o nabavci nekoliko automobila kako bi povećala učinkovitost, ali i zamijećenost na hrvatskim prometnicama.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara