BMW X5 by Lumma Design: Bijelo je u modi

SPECIJALIST iz Winterligena nedavno je proširio ponudu tuning paketom za BMW X5. Nakon CLR X530 izvedbe, koja uz kompresorsku pomoć razvija 530 KS, red je došao i na dizelsku inačicu.

Novu preradu poput prethodne predstavljene na sajmu u Essenu karakterizira potpuni tuning, koji objedinjuje preinake stilske i tehnološke prirode. Zaštitni znak dizelske opcije je bijela vanjština upotpunjena megalomanskim 22-inčnim naplatcima u istom tonu. Pneumatike isporučuje Toyo (Proxes S/T), i to u mjerama od 275/40 R20 do 295/30 R22.

Novosti vezane uz vanjštinu nastavljaju se u obliku novog seta spojlera i pratećih karoserijskih detalja oblikovanih u skladu s načelima aerodinamike. Dodatne komponente su krovni spojler, te karbonski poklopac motora s dodatnim otvorima i ukupnom masom od 10,5 kg.

Dojam upotpunjuje LED rasvjeta ugrađena u podnicu vozila te set opruga (H&R) za spuštanje vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza imena D-Power-Box krije se tuning motora, i to dizelskog. 3.0d motor nakon modifikacija bilježi porast snage sa osnovnih 235 na 275 KS, te okretnog momenta sa 520 na okruglih 600 Nm.

Vlasnici 3.0sd izvedbe su također profitirali. Snaga motora povećana je sa 286 na 330 KS, a maksimalni okretni moment sa 580 na 660 Nm.

Podsjetimo, od prošle godine je u ponudi paket za benzinsku izvedbu putem koje je 4.8 "osmaku" ugradnjom kompresora snaga povećana na konačnih 530 KS. Na tuning motora nastavlja se novi ispušni sustav. U slučaju dizelaša čini novi proizvod, s četverostrukim završetkom mjera 120 x 95 mm (poprečni presjek).

I za kraj spomenimo interijer presvučen kožom. Središnji element kabine je plemenito drvo i aluminij. Ponuda uključuje sportski upravljač, alu-papučice, bijelu podlogu mjernih instrumenata i tepihe od velura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara