Iznenađenje na radijskoj sceni: Boris Jokić od danas na Yammatu

Iznenađenje na radijskoj sceni: Boris Jokić od danas na Yammatu

Foto: Yammat FM

ZAGREBAČKI radio Yammat FM danas obilježava treću godišnjicu početka rada i emitiranja. 

"Za svoj 3. rođendan Yammat nastavlja strujati dalje u svojim društveno-humanističkim, glazbeno-demokratičnim smjerovima. Zagreb i Hrvatska, gledani iz Yammatove vizure, dio su naprednog, modernog europskog društva. Prva, velika novost u programu Yammata jest uvođenje Yammatovog glazbenog kurikuluma. Nakon duljeg razmišljanja za voditelja našeg glazbenog kurikuluma odabrali smo Borisa Jokića, koji je po struci doktor psihologije ali po strasti veliki zaljubljenik u glazbu i istinski humanist koji živi vrijednosti za koje se u svojem radu zalaže", ističe glavni urednik i direktor Yammata Alen Balen.

Boris Jokić dodaje kako "u sklopu Yammatovog glazbenog kurikuluma možete očekivati samo najbolju glazbu, glazbu koja jest bila i ostala vezivno tkivo moderne Hrvatske otvorene svijetu, društva koje gleda naprijed i vodi računa o vlastitoj budućnosti i budućnosti svoje djece"."Osnovna poruka Yammatovog glazbenog kurikuluma je međusobno uvažavanje naših različitosti, tolerancija, slobodoljublje i ljubav", ističe Jokić.

Yammatov glazbeni kurikulum moći ćete slušati petkom i utorkom na frekvenciji 102.5 MHz za šire područje grada Zagreba te putem yammatovog audio playera na www.yammat.fm stranicama. Riječ je o glazbeno-zabavnoj autorskoj emisiji u kojoj se razgovara o glazbi i puštaju uglavnom dobre pjesme. Naglasak je na onome što bi svatko od nas trebao čuti, a što se često ne čuje na radiju. Kroz najave pjesama govori se o emocijama, vrijednostima, životnim putevima i ishodima. Razgovara se i o društvenim odnosima i kretanjima kroz promociju životnih vrijednosti iza kojih stoji Yammatov glazbeni kurikulum. Vrijednosti kao što su znanje, otvorenost, integritet, poduzetnost, solidarnost, mirotvorstvo, kritički stav i prije svega slobodoljublje.

Priča je to o glazbi kroz život, ali i životu kroz glazbu.

Svaki sat Yammatovog glazbenog kurikuluma donosi:

- Tematsko određenje
- Album koji je izašao u tom mjesecu – NOVO DJELO
- Album/izvođača koji svatko treba čuti – OBVEZNA LEKTIRA
- Preporuke za glazbene/umjetničke/znanstvene događaje u gradu

Boris Jokić rođen je 1976. u Zagrebu. Diplomirao je psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirao je i doktorirao iz područja obrazovnih znanosti na Sveučilištu u Cambridgeu, Velika Britanija. Od 2002. godine radi u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, trenutačno u statusu znanstvenog suradnika. Bio je član Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje, Nacionalnog operativnog tijela za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije te voditelj Cjelovite kurikularne reforme ranog i predškolskog, osnovnoškolskoga i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. Svi koji redovito pohode zagrebačke koncerte ili koji su pročitali koji intervju s Borisom Jokićem znaju da nije samo psiholog i ekspert za školstvo, nego i za glazbu, da s jednakim žarom kojim govori o nužnim promjenama u našem školstvu govori i o glazbi koja ga je mijenjala i mijenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara