BRABUS sredio Smart Roadster

GODINU dana nakon predstavljanja sportskog Smarta u izvedbama roadster i roadster-coupe, Brabus predstavlja prerađenu izvedbu, koja uz atraktivniji izgled nudi kudikamo ozbiljnije performanse.

Brabus-ova izvedba će službeno biti predstavljena na salonu automobila u Ženevi, koji svoja vrata otvara kroz nekoliko mjeseci. Paraleno s novom izvedbom će Smart će predstaviti obnovljeni bazni model, koji donosi nekoliko novosti. Dobra vijest je da to neće biti dodatno naplaćeno, jer cijene ostaju iste. Bazni model u Njemačkoj stoji 14.990 eura, dok je za prestižnu Brabus izvedbu potrebno izdvojiti desetak tisuća eura više.

BRABUS - sinonim za sportski užitak

Sportski dvosjed nakon intervencije njemačkog tunera raspolaže s respektabilnim brojem «konjića». Snaga je sa serijskih 60/82 kW/KS povećana na 74 kW/KS pri 5.250 o/min, što je povećanje od okruglih 20 posto. Maksimalni okretni moment od 130 Nm dostupan je u režimu od 2.500 pa sve do 4.500 o/min. Iako već bazni model posjeduje povoljan odnos mase i snage, sportska izvedba se može podičiti rezultatom dostojnom ozbiljnih sportaša. Povećanje snage rezultiralo je smanjenjem odnosa sa 13.2 kg/kW na 11.2 kg/kW. Dakle, u agilnost malenog dvosjeda ne treba sumnjati.

Brabus izvedba do 100 km/h stiže za 9.8 s, a maksimalna brzina iznosi 190 km/h. I dalje je riječ o iznimno štedljivom automobilu, koji će u gradu potrošiti svega 6.6 l/100 km goriva, a na otvorenoj cesti uz laganu nogu na papučici akceleratora jednu litru manje.

Uz sportski ovjes, Brabus je karting opremio atraktivnim aluminijskim naplatcima promjera 17 inča na koje su montirane gume mjera 205/40 sprijeda i 225/45 straga. Kad je u pitanju vanjski izgled, promjene su još zahvatile samo odbojnike, pragove i stražnji spojler, koji serijski dolaze obojani. Tridion središnja sigurnosna ćelija i ostale komponente obojani su u crnu boju, a kao opcija se nudi i srebrna metalik boja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je riječ o malenom dvosjedu, model po opremljenosti savršeno odgovara trendseterima. Sportska grijana sjedala u crnoj koži, trokraki upravljač obložen kožom samo su neki od detalja koji roadster čine atraktivnim i iznutra. 

Poznate su i cijene za njemačko tržište.

Roadster izvedba s logom Brabusa stoji 24.950 eura, dok roadster-coupe ima cijenu od točno 26.570 eura. Naravno, model je po želji moguće opremiti svom silom dodatne opreme, što cijenu podiže do neslućenih visina. Uvrštenje «ozbiljne» izvedbe u gamu trebalo bi biti dovoljno za ostvarenje plana, a to je prodaja od 20.000 primjeraka godišnje.

Ostale novosti

Smart je za svoj najsportskiji model u novoj modelskoj godini predvidio daljnje povećanje mogućnosti opremanja. Naime, paketi Comfort, Sport i Safety Plus ostaju u ponudi, ali će biti moguć odabir samo ponekih elemenata iz dotičnih paketa. Spomenimo samo neke, to su redom:putni kompjuter, sustav automatske aktivacije svjetala i brisača, kožom obložena sjedala i upravljač itd.

Roadster-coupe izvedba od travnja će se serijski isporučivati s mekim krovom. Podsjetimo, krov je moguće otvarati i zatvarati u vožnji, a cijeli proces traje svega desetak sekundi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara