Brad Pitt obojio New Orleans u ružičasto

VIŠE od 600 volontera, prevođenih Bradom Pittom i Billom Clintonom, sudjelovalo je u velikom projektu Bradove humanitarne organizacije "Make It Right", koja je u New Orleansu izgradila 150 ružičastih kuća. Namijenjene su, naravno, stradalnicima uragana Katrina koji je 2005. godine uništio cijelo područje i odnio gotovo dvije tisuće života. Kako bi im dodatno uljepšao život, jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca odlučio je da kuće budu - ružičaste.

Brad Pitt se u New Orleans zaljubio snimajući film "The Curious Case Of Benjamin Button", kad se s Angelinom Jolie i njihovo četvero djece preselio u taj kraj i upoznao se sa poteškoćama s kojima se svakodnevno suočavaju tamošnji stanovnici. Projekt je koštao više od 2,5 milijuna funti, a Bradova humanitarna organizacija potencijalnim kupcima je ponudila mogućnost kredita bez kamata, kako bi što prije oživjeli oštećeno područje.

Svaka kuća koštala je oko 75 tisuća funti, ima solarno grijanje i otporna je na vodu, a prvi će se stanari moći useliti već za nekoliko tjedana. "Srce i duša New Orleansa bile su glavni pokretač ovog projekta. Napravili smo ovih 150 kuća kako bi ovi ljudi mogli živjeti prekrasan život u zadovoljavajućim uvjetima", rekao je Brad Pitt u New Orleansu, vidno dirnut stanovništvom koji ga, očekivano, "kuje u zvijezde".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2006. godini ukupno donirali šest milijuna dolara

I dok Angelina i Brad neumorno pomažu svijetu, objavljeno je koliko ih je humanitarni rad koštao u 2006. godini. Najpoznatiji glumački par današnjice ukupno je, naime, donirao čak osam milijuna dolara. "Liječnici bez granica", udruge za borbu protiv AIDS-a, sirotišta u kojima su posvajali djecu i namibijski Crveni Križ samo su neke od organizacija s kojima su Brad i Angelina surađivali u toj godini i tako postali i "najdarežljiviji par današnjice".

D.K.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara