Britanci će napokon vidjeti na djelu milijunaša prevaranta

Britanski televizijski auditorij u ponedjeljak navečer napokon će imati prigodu vidjeti kako su britanski pukovnik Charles Ingram, njegova supruga i pomagač u studiju Tecwen Whittock uspjeli na prevaru osvojiti milijun funti u kvizu "Tko želi biti milijunaš?".

Charles Ingram i njegova supruga Diana ranije su ovoga mjeseca osuđeni za smišljanje dogovorenog kašljucanja učitelja Tecwena Whittocka kojim je dojavljivao točne odgovore Ingramu.

Ta je bizarna priča mjesecima zauzimala naslovnice britanskih medija, ali emisija u kojoj je Igram "pobijedio", snimljena u rujnu 2001., nikad nije emitirana. Komercijalni televizijski kanal ITV1 večeras će emitirati dokumentarac o toj prevari i usput prikazati cijeli kviz.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ingram, koji je službovao u BiH u sastavu britanskih inženjeraca, držao je u stalnoj napetosti 300 gledatelja u publici, dok je odgovarao na 15 nagradnih pitanja. No ton-majstori postali su sumnjičavi uočivši neobično često kašljanje tijekom njegova nastupa. Otkrili su da je Whittock zakašljao čak 19 puta, dok je duboko zamišljeni Ingram pokušavao odgonetnuti koji je od četiri ponuđena odgovora točan. Producent kviza odlučio je stoga pozvati policiju i zaustaviti isplatu nagrade, sumnjajući da je Whittock pomagao Ingramu. Sud u Londonu osudio je Ingrama (39), njegovu 38-godišnju suprugu i Whittocka (53) za urotu i pokušaj da prevarom steknu značajnu imovinsku korist.

Detektivi smatraju da je cijelu spletku smislila Diana Ingram, koja se dogovarala s Whittockom prije i u pauzama snimanja. Bračni par Ingram osuđen je na 18 mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, i novčanu kaznu od 15.000 funti. Whittock je kažnjen s 12 mjeseci uvjetno i 10.000 funti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara