Britanski Daily Mail posvetio prilog Hrvatskoj: Destinacija iz snova nakon lockdowna

Britanski Daily Mail posvetio prilog Hrvatskoj: Destinacija iz snova nakon lockdowna
Foto: Press

POSEBAN prilog Check in, koji izlazi uz britanske dnevne novine Daily Mail, jedne od najprodavanijih tiskovina na britanskom tržištu s dnevnom nakladnom većom od milijun primjeraka te dosegom od dva milijuna čitatelja, prezentira turističku ponudu Hrvatske.

Britanci su stavili naglasak na nautiku, eno-gastronomiju, aktivni i kulturni turizam, destinacije u kojima su snimane poznate svjetske serije i filmovi, a Hrvatsku prikazuju kao sigurnu turističku destinaciju. 

"Hrvatska - destinacija iz snova za odmor nakon lockdowna", pišu Britanci na naslovnici i dodaju da "šarmantna Hrvatska ima sve".

"S provedbom intenzivnih promotivnih kampanja na britanskom tržištu započeli smo početkom srpnja od trenutka kada su nas Britanci stavili na listu sigurnih zemalja. Osim oglašivačkih i pozivnih kampanja te informativnih poruka o putovanju u Hrvatsku, ovaj će prilog pridonijet daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao sigurne i poželjne turističke destinacije u Velikoj Britaniji. S ovog tržišta očekujemo intenzivniju realizaciju turističkog prometa obzirom da su s prometovanjem krenule brojne aviolinije koje britanske destinacije poput Londona, Manchestera, Liverpoola, Newcastlea, Birminghama, Bristola i drugih povezuju s hrvatskim zračnim lukama. Navedeno je posebice važno za omiljene destinacije Britanaca u Hrvatskoj, odnosno za destinacije u srednjim i južnim dijelovima Dalmacije gdje britanski turisti najčešće odsjedaju", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako je za uspješno realiziranje turističkog prometa u zemlji važno da ostanemo odgovorni pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera. 

Informacije o Hrvatskoj, osim u tiskanom izdanju, dostupne su i online

U Hrvatskoj, prema podacima sustava eVisitor, trenutno boravi oko šest tisuća britanskih turista, a trenutno ih je najviše u Dubrovačko-neretvanskoj te Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara