Britanski konzervativci najavili rat političkoj korektnosti

BRITANSKA Konzervativna stranka odlučila je pokrenuti kampanju protiv pretjerane političke korektnosti, pri čemu će potražiti pomoć svojih novozelandskih kolega.

Konzervativni zastupnik Philip Davies, koji je ove godine izabran u parlament, kazao je BBC-u kako želi pokrenuti kampanju protiv "te ludosti". Planira u posjet Velikoj Britaniji pozvati novozelandsku konzervativnu stranku, koja je čak imenovala svog glavnog borca protiv političke korektnosti.

Kako bi bolje objasnio protiv čega se želi boriti, naveo je primjer muzeja u Somersetu, koji je uklonio oznaku "BC" (Before Christ - prije Krista) s nekih eksponata kako bi "izbjegao moguću uvredu".

"Netko je odlučio da bi oznaka BC mogla uvrijediti vjernike drugih religija, pa su promijenili BC u BP (Before Present - prije sadašnjosti). Takve stvari događaju se cijelo vrijeme." - kazao je Davies u razgovoru za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo pokušati osvijestiti ljude po tom pitanju, želimo im pomoći da se bore protiv toga, želimo glasno reći da nam je dosta tih gluposti." – dodao je konzervativni zastupnik.

Davis smatra da je val političke korektnosti koji je zahvatio Veliku Britaniju samo prolazni društveni hir.

"Doći će vrijeme, i to vrlo brzo, kad će tiha većina ustati protiv toga, kad će reći da im je dosta. Situacija će se tada okrenuti, a ja želim odigrati svoju ulogu u tome." – zaključio je Davies.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara