Britanski Telegraph: Ovog ljeta svi idu u Hrvatsku

Britanski Telegraph: Ovog ljeta svi idu u Hrvatsku

 Foto: FAH/Instagram

BRITANSKI Telegraph se ne prestaje diviti Hrvatskoj i promovirati njezine ljepote. Ovaj put su poslali novinara u istraživanje hrvatskih ljepota i objavili 23 razloga zbog kojih bi svi ovo ljeto trebali ići na odmor u Hrvatsku.

Navode da sve više Britanaca putuje u Hrvatsku te da je primijećen porast britanskih turista u prvoj polovici godine za 36%. Kažu da je tom porastu popularnosti uvelike pomogla serija "Igra prijestolja", no navode još 22 vrline Lijepe Naše zbog kojih je toliko privlačna Britancima.

Na prvom mjestu navode odlično vrijeme i velik broj sunčanih sati. Britancima su poručili da ih u Hrvatskoj čeka više sunca nego u Provansi ili na Krfu. Zatim poručuju da je Hrvatska avionom puno pristupačnija i bliža Britancima nego primjerice Grčka ili Kanarski otoci.

Kao velik plus navode i cjenovnu isplativost koja je, zahvaljujući tome što je u Hrvatskoj i dalje aktualna kuna, a ne euro, Britancima mnogo povoljnija od nekih drugih popularnih ljetnih destinacija. Telegraph kaže da su u Hrvatskoj čak i najpopularnija mjesta za Britance veoma jeftina.

Zbog lokacija na kojima je snimana "Igra prijestolja", Dioklecijanove palače te ostalih povijesnih znamenitosti kao što je pulska Arena, Britanci ovog ljeta moraju izabrati Hrvatsku, piše dalje Telegraph te preporuča i Pulski filmski festival. 

 

Diocletian's Palace, the heart of Split, Croatia, and now known as Meereen from #gameofthrones

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A photo posted by Olly Smith (@oliver_smith_83) on

Još jednom potvrđuju da Hrvatska ima jedne od najljepših plaža u Europi, za koje kažu da su predivne unatoč tome što prevladavaju kamenčići umjesto pijeska. Navode i brojne nacionalne parkove te predivan spoj mora i planina koji je jedinstven u svijetu. 

 

Final day hike to Vosac, 1,422 metres above #makarska #biokovo #croatia #hiking #mountains

A photo posted by Olly Smith (@oliver_smith_83) on

Zagreb posebno izdvajaju kao prijestolnicu za kavoljupce te ističu njegove povijesne znamenitosti, a nisu zaboravili ni svjetski popularan Muzej prekinutih veza. Slavonija se također našla na njihovom popisu razloga za posjet Hrvatskoj, a posebno ističu Osijek, Kopački rit, Đakovo i Vukovar. Naveli su i Spomenik revolucije u Moslavini. 

Britancima su otkrili i neke slabije poznate detalje o Hrvatskoj poput toga da je brački kamen dospio sve do Bijele kuće te da je slavni Marco Polo rođen na Korčuli. Uza sve to, ekipa iz Telegrapha je oduševljena i hrvatskom kuhinjom, bogatom poviješću, netaknutom prirodom, a nema sumnje da su na ovaj način potaknuli velik broj Britanaca da se ovo ljeto odluče baš za Hrvatsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara