Brooke Shields odgovorila Cruise u kolumni NYT-a

AMERIČKA glumica Brooke Shields u petak je u kolumni u New York Timesu odgovorila Tomu Cruiseu koji ju je nekoliko puta javno kritizirao jer je otkrila kako je nakon poroda kćerke Rowan Francis 2003., upala u postporođajnu krizu iz koje se uspjela izvući psihoterapijom i uzimanjem antidepresiva.

Shields je Cruiseove komentare nazvala "medvjeđom uslugom majkama diljem svijeta". "Kazati da sam bila u krivu što sam tijekom postporođajne depresije uzimala antidepresive te sugerirati uzimanje vitamina i tjelovježbu umjesto njih, pokazuje elementarno nepoznavanje problema postporođajne depresije i samoga poroda. Ako išta dobro može proizaći iz Cruiseove smiješne izjave, nadajmo se da će to biti privlačenje pozornosti na ovu vrlo ozbiljnu bolest", napisala je Shields.

"Nisam bila sretna što moram uzimati lijekove. Čak sam ih na vlastitu ruku prestala prerano uzimati, što me vratilo u početno depresivno stanje. No kombinirano uzimanja odgovarajućih lijekova i tjedne terapije kod psihijatra spasile su mene, a i moju obitelj", napisala je glumica koja je autorica knjige izdane pod nazivom "Down Came the Rain: My Journey Through Postpartum Depression" u kojoj je opisala svoja iskustva s postporođajnom depresijom u nadi da će pomoći mnogim mladim majkama koje zadesi slično iskustvo.

U emisiji Today tv-mreže NBC Cruise je prošli tjedan na pitanje novinara o kritikama izrečenim na račun glumice i njezina priznanja o uzimanju antidepresiva, odgovorio kako "nikada nije ozbiljno shvaćao psihijatriju ni psihologiju, čak i prije nego što je postao scijentolog."

Također je kazao kako je nakon što je počeo proučavati psihijatriju shvatio da je zapravo riječ o pseudoznanosti, da uzimanje antidepresiva samo maskira problem te da kemijska ravnoteža do koje dolazi u mozgu ne postoji, nakon čega su reagirali mnogi, među ostalima i Američko udruženje neuropsihijatara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara