Charlize plakala ispod pokrivača dok joj je majka ubijala pijanog oca

Charlize plakala ispod pokrivača dok joj je majka ubijala pijanog oca

CHARLIZE THERON prekršila je obećanje da nikada više neće pričati o smrti svoga oca alkoholičara kojega je ubila njezina majka. Kad se u ožujku ove godine nakratko vratila u Južnoafričku Republiku odakle i potječe, Charlize se u domu za nezbrinutu djecu koja su zaražena AIDS-om susrela sa siročadi kojima je ispričala detalje tragedije koja joj je obilježila djetinjstvo, ali i cijeli život.

Oscarom nagrađena glumica djeci je ispričala o tragediji koja se dogodila 21. lipnja 1991. godine kada je ona imala samo 15 godina. Njen otac vratio se doma nakon cjelonoćnog opijanja. "Moj je otac imao tešku bolest - bio je alkoholičar", ispričala je Charlize napominjući kako je otac nikada nije tukao, ali priznaje da ju je verbalno zlostavljao. "Netko je glasno lupao po kuhinjskim vratima i mami sam rekla da je to tata. Bio je vidno pijan i rekao nam je da će nas obje upucati sa svojom puškom, mi smo se bojale da će nas doista ubiti, jer smo znale kakav je", ispričala je glumica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toga dana njezin otac Charles bio je toliko pijan da je uzeo sačmaricu i pucao po spavaćoj sobi 15-godišnje Charlize. Njena majka Gerda dotrčala je u sobu, preotela mu sačmaricu i upucala ga. "Iduće što sam čula jest nekoliko pucnjeva, a zatim i vrisak. Kada sam dotrčala do njih vidjela sam svoga strica kako stoji nepomičan, dok je majka sjedila u kutu sobe i vikala 'Charlize, ubila sam ga'. Tada sam vidjela mrtvo tijelo svog oca", ispričala je glumica. Kad je policija došla do mjesta zločina, zatekli su Charlize kako plače pod pokrivačem. Sud je odlučio da je ovo bio čisti slučaj samoobrane zbog čega je Gerda oslobođena optužbi za ubojstvo prvog stupnja. "Da se moja kćerka nađe u istoj situaciji, postupila bih isto", priznala je Charlize i objasnila zašto je svoju potresnu ispovijest odlučila podijeliti s djecom. 

"Ova se djeca svakodnevno suočavaju sa smrću. Mnogi od njih imaju samo jednog ili uopće nemaju roditelja, a ova je priča moj način da im kažem da, bilo da imaju jednoga ili nemaju roditelja, svejedno mogu biti dobre osobe i ostvariti svoje snove. Vlastitu sam tragediju preokrenula u pozitivno iskustvo i želim da shvate kako i oni mogu napraviti isto. I ja sam mogla biti jedna od onih koji se odriču svih odgovornosti pod izlikom da im roditelji nisi bili dobar uzor. Moj je otac bio alkoholičar, a to je za mene pozitivno iskustvo preko kojega sam vidjela i naučila što sve ne smijem napraviti u životu. Na meni je ostalo da izaberem kakav ću život imati, to je bila moja, a ne odluka mojih roditelja", ispričala je glumica.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara