Chevrolet dolazi u Hrvatsku

Chevrolet dolazi u Hrvatsku

POČETKOM prosinca ove godine GM Daewoo će u Hrvatskoj prodavati automobile pod imenom Chevrolet proizvedene u Koreji.

Odluka se bazira na prvim iskustvima Daewoo brenda stečenim na lokalnom tržištu te novim planovima u regiji. "Mi se bavimo prodajom atraktivnih automobila koji nude izvanredan odnos uloženog i dobivenog," izjavio je Hardy Spranger, izvršni direktor GM Daewoo Europe.

"Iz niza specifičnosti lokalnog tržišta, odlučili smo na određena tržišta ući s imenom naše sestrinske tvrtke Chevrolet. Bez obzira što je odluka donesena iz potrebe, ova nam strategija nudi velike mogućnosti rasta poslovanja u Hrvatskoj."

Od 1. prosinca 2003. godine, kupci u Hrvatskoj će moći naručiti i kupiti Chevrolet Matiz, Kalos, Tacumu, Nubiru i Evandu. Novi Chevrolet Lacetti će proširiti ponudu početkom sljedeće godine. Uvođenje novog imena Chevrolet neće ni na koji način utjecati na kontinuitet poslovanja. Vlasnici Daewoo vozila sa ili bez jamstva su dobrodošli u 16 Chevroletovih prodajno-servisnih mjesta u Hrvatskoj. Promjena je koordinirana s ostatkom Europe kako bi kupci mogli dobiti istu tehničku uslugu i podršku i u Daewoo i Chevrolet dilerstvima diljem Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GM Daewoo uvodi Chevrolet automobile u one zemlje regije u kojima ime Daewoo ne može biti korišteno iz nekoliko lokalnih razloga. U Rumunjskoj se tako priklonilo ovoj strategiji kako bi se razlikovali automobili koje GM Daewoo proizvodi u Koreji od onih koje Daewoo proizvodi lokalno. "Ovaj se potez pokazao vrlo uspješnim," rekao je Andy Dunstan. "Primijetili smo puno entuzijazma za ime Chevrolet i uvjereni smo da će ime ovog GM-ova brenda sa svjetski priznatom reputacijom privući nove kupce također i u Hrvatskoj," dodao je Andy, direktor GM-ove podružnice za regiju Srednje i Istočne Europe na press konferenciji održanoj danas u Zagrebu.

Ime Chevrolet se koristi za automobile koje GM Daewoo proizvodi za tržišta u Sjevernoj i Južnoj Americi kao i u nekoliko zemalja u Aziji. Uvođenjem imena Chevrolet naglašena je također i GM-ova vodeća uloga u novo-osnovanoj kompaniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara