Chrysler Crossfire ide u prijevremenu mirovinu

CHRYSLER Crossfire uslijed sve lošije prodaje odlazi u mirovinu. DaimlerChrysler-ov "mutant" američkog dizajna i njemačke tehnologije polovicom godine postat će stvar prošlosti, javlja nizozemski Autotelegraaf.

Bombastično najavljen kao prvi američki hot-rod koji će performansama konkurirati europskim rivalima Crossfire se nikada nije snašao na europskom, pa čak niti američkom tržištu. Njegovo najjače oružje ubrzo je postalo slaba točka, pa su nekonvencionalni dizajn i ne baš jaka osnova (stari SLK) bili dovoljni da potencijalni klijenti ocijene automobil kao ne suviše pametnu kupovinu. Visoka cijena samo je kumovala nesreći, pa model nakon nepunih pet godina potpisuje kapitulaciju. Lansiranje sportske SRT-6 izvedbe i roadstera samo je produljilo agoniju koja konačno ide svome kraju.

Zanimljivo je kako se niti njegov svojevrsni prethodnik, jednako (vizualno) originalan Prowler nije mogao pohvaliti ništa boljim uspjehom. U neku ruku se takvo što moglo i pretpostaviti.

Uostalom, Crossfire-ov proizvođač Karmann ionako se ugovorom obvezao na proizvodnju u trajanju od pet godina. Sudeći po trenutnoj financijskoj slici Chryslera, na nasljednika ćemo morati dugo čekati. 

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara