Čitavo vrijeme ste je pogrešno koristili: Znate li čemu služi rupa u žlici za tjesteninu?
Foto: 123Rf
ŽLICA za tjesteninu mnogima je jedan od najvećih kuhinjskih misterija, a velika većina ljudi je koristi potpuno pogrešno.
Prva asocijacija mnogima je naime da rupa koja se nalazi u sredini žlice služi kako bi ocijedili višak vode iz tjestenine, no to je samo polovica njene namjene.
U pravilu, rupa je točno određene veličine - takve da ćete, ako u nju umetnete špagete prije kuhanja, imati savršenu dozu za obrok jedne osobe. Ako ovakvu zaimaču imate kod kuće, ubuduće dakle više nema dileme oko točne količine tjestenine koja vam je potrebna za ručak ili večeru. Ovisno o broju ljudi za stolom, lako ćete dozirati količinu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati