"Crna Guja" se vraća kao poduzetnik u ludim šezdesetima

"Crna Guja" se vraća kao poduzetnik u ludim šezdesetima

EDMUND BLACKADDER,  poznatiji kao "Crna guja", ponovno će se pojaviti kao naslovni (anti)junak istoimene humorističke serije.

Richard Curtis je na konvenciji fanova "Crne guje", održane povodom 25. obljetnice prikazivanja prve od četiri TV-serije, izjavio kako se s koscenaristom Benom Eltonom dogovorio da se snimi peta po redu TV-serija u kojoj bi naslovni lik tumačio popularni komičar Rowan Atkinson.

Nakon što je u prethodne četiri inkarnacije bio engleski princ iz doba Ratova ruža, plemić na dvoru kraljice Elizabete, batler princa od Walesa i kapetan britanske vojske u prvom svjetskom ratu, Edmund Blackadder bi se trebao pojaviti kao "mutežu" sklon poduzetnik u Londonu "ludih" 1960-ih.

Posljednja od četiri TV-serije je originalno emitirana 1989. godine, a fanovi željni novih pustolovina najpopularnijeg televizijskog antijunaka su se morali zadovoljiti tek s "Blackadder: Back and Forth", kratkim TV-filmom iz 2000. godine u kojem "Crna guja" putuje kroz vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curtis je za Daily Telegraph izjavio da je zajedno s Eltonom odlučio da se nova TV-serija odvija u 1960-ima, jer su one bile "bogato povijesno razdoblje, prepuno mutnih poduzetnika s tragovima prstiju u različitim teglama meda".

TV-serija će,  između ostalog, dati i odgovor na pitanje tko je ubio Johna F. Kennedyja, a njega sugerira činjenicu da će "Crnom guji", kao i u prethodne četiri serije, društvo praviti vjerni sluga Baldrick kojeg tumači Tony Robinson.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara