Dalmacija Wine Expo: Hloverka Novak Srzić i Zorica Andrijašević uživale u vinima i delicijama

Dalmacija Wine Expo: Hloverka Novak Srzić i Zorica Andrijašević uživale u vinima i delicijama

Foto: Ivo Ravlić/Cropix

TIJEKOM petka u Makarskoj je otvoren vodeći gastro festival Dalmacija Wine Expo. Na festivalu se okupilo oko 80 vinara, 14 proizvođača delicija, tri proizvođača maslinovog ulja te sedam gastronoma. Festival, koji traje tri dana, svoje predstavljanje je započeo ponudom brojnih vina koje su ocjenjivali brojni hrvatski novinari.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među posjetiteljima su se našle i Hloverka Novak Srzić te Zorica Andrijašević. One su s ostalima uživali u raznovrsnim vinima i delicijama. Dalmacija Wine Expo otvorio je gradonačelnik Makarske Marko Ožić Bebek, a program su vodile Marijana Batinić i Petra Nižetić.Program je osmišljen na način da cijela Makarska "diše" s događanjima, a raspoređen je na nekoliko lokacija diljem grada. Osim vinskog sajma, program uključuje niz događanja. Ponuda festivala upotpunjena je povoljnim cijenama smještaja u Makarskoj, koji je posjetiteljima ponuđen već od 80 kuna.

Tjedan dana uoči festivala proglašeno je 40 najboljih restorana Dalmacije, odabir u kojem su poznavatelji gastronomije, glasajući tijekom proteklih mjeseci, kao najbolju izabrali višku Pojodu.

Današnja je večer, pak, rezervirana za događanje "Zvijezde kuhinje", tijekom koje će poznati hrvatski kuhari gostovati u makarskim restoranima i predstaviti svoje autorske jelovnike.

Tomislav Špiček iz istoimenog restorana u Zaprešiću kraj Zagreba gostovat će u restoranu Grma,Deniz Zembo iz Le Mandraća kuhat će u Ježu, Raul Lajtman iz zagrebačkog Apetita City u Poratu, Tomislav Veseljak iz također zagrebačkog Panina u Parangalu dok će Zdravka Tomšića iz Drage di Lovrana ugostiti restoran Ivo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara