Daniel Radcliffe pati od poremećaja zbog kojeg ne zna vezati cipele

PROMOVIRAJUĆI predstavu "Equus" u kojoj ima glavnu ulogu, 19-godišnji Daniel Radcliffe progovorio je o bolesti koja mu je obilježila život i zbog koje je još od pete godine života htio postati glumac. Zvijezda "Harryja Pottera", naime, pati od dispraksije, neurološke bolesti koja utječe na koordinaciju pokreta, a bolesnika nekad sprječava u svakodnevnim stvarima, kao što su penjanje uz stepenice ili vezivanje vezica. "S tim se nosim i više nego dobro", otkrio je medijima mladi glumac.

"U školi mi je bilo najteže, jer neke stvari jednostavno nisam mogao napraviti poput druge djece. Zato sam još od pete godine majci govorio da želim biti glumac. Ona za to nije htjela ni čuti", priča Radcliffe i otkriva kako je majka prihvatila njegov životni poziv kad je kao devetogodišnjak otišao na audiciju za BBC-jev film o Davidu Copperfieldu. "Vidjela je da mi hitno treba injekcija samopouzdanja pa me pustila", kaže glumac i dodaje kako su ga zdravstveni problemi u djetinjstvu ojačali i naučili ga da više cijeni ono što ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima neurologa Davida Yongera, Daniel Radcliffe pati od blagog oblika bolesti, jer mu teži oblici ne bi dopuštali da se bavi glumom. "Riječ je o bolesti koju Daniel nikad nije skrivao. Hvala Bogu, on ima blagi oblik bolesti i najgore što mu se događa jest da ne može vezati vezice ili pak da ima jako ružan rukopis", rekao je glasnogovornik mladog glumca koji se u posljednje vrijeme sve više okreće kazalištu.

Od 2000. godine, kad se pojavio u prvom filmskom nastavku o malom čarobnjaku, Daniel Radcliffe stvorio je vlastito bogatstvo koje se procjenjuje na 17 milijuna funti, a pretpostavlja se da će od filmova o Harryju Potteru, zbog njihove planetarne popularnosti, profitirati još godinama.

M.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara