Danijela Martinović i Carla Bruni u borbi za naklonost danskih slušatelja

Danijela Martinović i Carla Bruni u borbi za naklonost danskih slušatelja

PJEVAČICA Danijela Martinović svojoj je bogatoj karijeri dodala još jedan uspjeh - njezina pjesma "Ko će mi tebe zaminit", s kojom je pobijedila na na prošlom Radijskom festivalu po glasovima domaćih glazbenih urednika, vrti se po radijskim postajama diljem Europe, između ostalih zemalja i u Češkoj, Italiji, Nizozemskoj i Belgiji, a poseban uspjeh ostvarila je u Danskoj, čije je glazbeno tržište zapanjujuće naklonjeno hrvatskim estradnim zvijezdama. U Danskoj se  pjesma "Ko će mi tebe zaminit" našla na listi tjednih prijedloga radija Solskin, istoj listi na kojoj je uz ostale pjesme svoje mjesto našao i singl Carle Bruni posvećen Nicholasu Sarkozyju, "l'Amourese", što u prijevodu znači "zaljubljena".

Danijela Martinović svoj novi uspjeh prokomentirala je za Slobodnu Dalmaciju. "Naravno da mi laska ta činjenica, a još sam radosnija što je riječ o prvoj skladbi na hrvatskom jeziku mog skladatelja Marka Tomasovića koja se zavrtila na spomenutim radio postajama", rekla je Danijela te dodala kako bi najbolje bilo da se Petar Grašo kandidira za predsjednika, kako bi i ona mogla Carli "parirati na visini" - kao prva dama jedne države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Danijeli Martinović ovo nije jedino priznanje koje je doživjela sa strane inozemnih glazbenih znalaca - svojedobno se u eteru europskih glazbenih postaja emitirala Danijelina pjesma "Neka mi ne svane" prepjevana na engleski jezik i s autorskim potpisom Petra Graše, a ovaj uspjeh Danijela je ostvarila zahvaljujući suradnji s Markom Tomasovićem, koji je svojim skladbama koje su mu otpjevali priznati hrvatski estradni umjetnici poput Emilije Kokić, Ivane Radovniković, Lidije Bačić i Emine Arapović, već postigao zapažen uspjeh na europskom glazbenom tržištu.

Danijelinu pjesmu "Ko će mi tebe zaminit" izgleda očekuje blistava budućnost jer je ista bila osam tjedana uvrštena i na njemačku ljestvicu sto nacionalnih singlova, u društvu sa Coldplayom, Rihannom i srpskom predstavnicom na prošlom Eurosongu, Jelenom Tomašević.

V.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara