Detroitski noviteti kroz skice

NEŠTO više od mjesec dana dijeli nas do detroitskog salona, prvog velikog automobilskog događaja u novoj sezoni. Djelić onog što nas očekuje daju prve službene skice noviteta koji će činiti središnje mjesto na štandovima Chryslera, Dodgea i Jeepa.
 
Središnji novitet u Chrysleru je ecoVoyager, studija monovolumena namijenjena prijevozu četiri putnika. 4.856 mm dugački koncept opremljen je hibridnim pogonom kojeg čine Li-Ion baterije i gorive ćelije. U Chrysleru garantiraju autonomiju od 480 km.

Chrysler grupa predstavlja marku Dodge putem studije imena ZEO. Radi se o inovativnom sportskom karavanu za četvero. Od zanimljivosti je poznato tek kako je propulzija potpuno električna. Srce sustava su Li-Ion baterije koje 4.390 mm dugačkom vozilu omogućavaju autonomiju od čak 400 km.

Američka ikona u terenskoj ponudi predstavlja (opet) studiju. Renegade Concept karakterizira nosiva konstrukcija od aluminija, dok se za pokretanje brine hibridni sustav u tzv. paralelnoj konfiguraciji.

Potonjeg čini Li-Ion baterije posuđene od Chrylerove studije, te dizelski motor iz Bluetec serije. U Jeepu tvrde da je Renegade sposoban voziti 100 km sa svega 2,14 litara goriva.

Atraktivno skrojeni avanturista iz Jeepa u duljinu mjeru 3.885 mm. Ekološki skrojeni Jeep nudi prijevozne usluge za dvije osobe nudeći im potpuni komfor. Više informacija uskoro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara