Devet scena iz hit filmova za koje nećete vjerovati da su snimljene greškom

Devet scena iz hit filmova za koje nećete vjerovati da su snimljene greškom
Screenshot: Brightside

SNIMANJE filmova kompleksan je proces koji ne ide uvijek onako kako je bilo planirano. Glumci ponekad vole improvizirati kako bi dodali dramu ili dozu humora, a reakcije njihovih kolega su nepredvidive. Nekad se dogodi i da glumac zaboravi tekst ili dio akcijske scene pođe po krivu. Ponekad te neplanirane scene ispadnu tako dobre da ih redatelji odluče uvrstiti u film. Ekipa s Brightsidea istražila je koje su se to scene u popularnim filmovima našle sasvim slučajno. 

1. Brzi i žestoki 6

Kad Hobbs dođe na roštilj, Roman kaže: "Mia, radije sakrij ulje za bebe", na što mu Dwayne Johnson odgovara: "Bolje ti sakrij to ogromno čelo." Nitko nije očekivao da će se glumac Chris Bridges na to toliko nasmijati da će ispljunuti piće iz usta. Scena je na kraju djelovala toliko smiješno da su je odlučili zadržati u filmu. 

2. Čuvari galaksije

Chrisu Prattu je u ovoj sceni slučajno ispala kugla, no nastavio je glumiti kao da se ništa nije dogodilo. Redatelji su zaključili da scena izgleda jako prirodno i planirano pa su je uklopili u film. 

3. Zoolander

U jednoj sceni Ben Stiller pita Davida Duchovnyja zašto se koriste muški modeli. On mu na to strpljivo odgovara, a Stiller ga ponovo pita: "Ali zašto muški modeli?" Duchovny je tad odlučio improvizirati i odgovorio mu: "Sigurno se šališ, upravo sam ti objasnio." Scenu su odlučili zadržati jer su je smatrali smiješnom. Pokazalo se da je Stiller ponovio repliku jer se nije mogao sjetiti iduće rečenice. 

4. Čudesni Spider-Man 2

Kad Spiderman ostavi Gwen "zavezanu" za automobil ona ga zazove pravim imenom u javnosti i tako mu otkrije identitet. Ta scena nije bila planirana, glumica Emma Stone se jednostavno zabunila te je nakon toga automatski poklopila rukom usta. 

5. Blade Runner

Scena u kojoj lik Daryl Hannah trči u panici, posklizne se i razbije prozor laktom možda djeluje planirano, ali dogodila se nezgoda nakon koje su glumicu morali odvesti u bolnicu sa slomljenim laktom. 

6. Gospodar prstenova: Dvije kule

U jednoj je sceni Viggo Mortensen morao nogom opaliti tešku kacigu, a udario ju je tako jako da si je slomio nožni prst. Redatelj Peter Jackson bio je toliko impresioniran činjenicom da je Viggo nastavio glumiti usprkos teškoj ozljedi da je odlučio zadržati scenu.

7. Biti John Malkovich

Scena u kojoj lik baca pivsku konzervu na glavu glavnog lika nije bila planirana, već se jedan od statista toliko napio da je bacio konzervu. Reakcija Johna Malkovicha bila je toliko prirodna da se redatelju svidjela scena pa ju je ostavio u filmu. 

8. Gospođa Doubtfire

Samo nekoliko trenutaka nakon što je Robin Williams pao licem u tortu, malo šlaga s njegove brade upada u šalicu. To nije bilo u scenariju, ali je glumac brzo improvizirao i snašao se replikom: "Eto, sad imate šlag" pa su scenu odlučili ostaviti. 

9. Povratak u budućnost 3

U posljednjoj sceni filma vidi se kako se Docov najmlađi sin drži za međunožje. Vjerojatno je mladi glumac htio članovima ekipe dati do znanja da mora na zahod. Detalj su vjerojatno jednostavno previdjeli u montaži, no zapela je za oko gledatelja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara