Dino Dvornik dobio službeni Tribute to bend

Tekst: V.R.
Foto: Index

DINO DVORNIK Tribute Band je pokrenut na inicijativu članova banda i Danijele Dvornik, supruge legende hrvatske glazbe, u želji da njegov glazbeni opus i dalje živi u svom najprivlačnijem obliku, na koncertnim pozornicama.
 
Bend je sastavljen od najboljih hrvatskih glazbenika koji su u raznim periodima i u raznim formacijama intenzivno surađivali na koncertima i studijskim projektima prerano preminulog hrvatskog kralja funka.

Tako u ovom sjajnom kvintetu svira jedan od najboljih hrvatskih bubnjara Damir Šomen, koji je svirao s Dinom u najslavnijim danima Songkillersa te je s njima snimio i kultni album, "Live in Munchen", a osim s Dinom Dvornikom, Damir Šomen je surađivao s velikim imenima hrvatske estrade kao što su Thompson, Gibonni, Majke, Novi Fosili i mnogi drugi.

Bend sastavljen od renomiranih imena

Bas gitaru svira Alen Svetopetrić, jedan od naših najboljih basista, višestruki dobitnik nagrade Status, koji je inače stalni član televizijskog Studio10 banda, Novih Fosila i The Bastardza, a u svojoj je karijeri surađivao sa svim relevantnim imenima na hrvatskoj glazbenoj sceni. S Dinom Dvornikom surađivao je na nekoliko albuma i mnogim koncertima.

Klavijature u Dino Dvornik Tribute Bandu svira Dinov stari suradnik iz vremena albuma "Live in Munchen", Gojko Tomljanović, koji je zapažene rezultate ostvario u suradnji na Dininim velikim hitovima Afrika, Žigolo i mnogim drugim. Gojko je dugogodišnji suradnik Josipe Lisac i The Bastardza.


Gitarist ovog banda je Zoran Jaeger Jex, također dugogodišnji Dvornikov suradnik, inače utemeljitelj, kompozitor i gitarist kultnih Bastardza. Dobitnik je 4 nagrade Porin, a nominiran je za nagradu Status za najboljeg gitaristu 2007. godine.

Gore navedena četvorka također je snimila i Dinin posljednji studijski album "Pandorina kutija".

Vokalni solist ovog projekta je Mario Huljev, jedna od najbrže rastućih pjevačkih zvijezda u nas, za kojeg i publika i struka imaju samo riječi pohvale, a i sam Dino Dvornik bio je oduševljen Marijevim vokalnim sposobnostima.

Najavljuju velike koncerte diljem HrvatskeDino Dvornik Tribute Band izvodi sve Dinine velike hitove i izuzetna autorska kvaliteta tih pjesama kao i neosporne vrhunske izvođačke kvalitete ovog banda, garancija su za izuzetan glazbeni doživljaj i funky party u stilu neponovljivog Dine Dvornika. Na velikom Tribute to Dino i Boris Dvornik koncertu u Splitu, 09. srpnja 2009. godine na Bačvicama, ovaj je sastav svirao Dinine velike hitove uz poznate izvođače kao sto su Gibonni, Josipa Lisac, Neno Belan, Ivana Kindl, Marijan Ban i drugi, a u pripremi su album i DVD s tog koncerta.

Dino Dvornik Tribute Band nastupa u Zadru u klubu Arsenal, u petak 16. listopada, a najavljuje se i veliki koncert u prosincu u zagrebačkoj Tvornici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara