Đurđa Adlešič se na ovogodišnjem DFWZ baca u manekenske vode

Foto: Damjan Tadić/Cropix

NAŠA najpriznatija etno dizajnerica Mina Petra upravo se vratila iz Padove gdje se na glavnom trgu predstavila revijama etno kolekcije Licitarsko srce i kolekcije Tkanica koju ćemo vidjeti zadnjeg dana Dreft Fashion Weeka Zagreb. Ujedno je za operetu Okovani Galileo premijerno izvedenu, prvo u Firenci, a zatim prije par dana i u Zagrebu u Muzeju suvremene umjetnosti, odradila izvrsnu kostimografiju nadahnutu hrvatskom tradicijskom kulturom. Opereta putuje dalje kroz Europu, a Mina Petra sprema iznenađenje na DFWZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje će sve poznate osobe nositi reviju poznate dizajnerice, Mina još nije htjela otkriti, ali smo ipak saznali da je jedna od poznatih žena i potpredsjednica vlade gospođa Đurđa Adlešič.

Uz novu kolekciju, vidjet ćemo i u zadnje vrijeme vrlo često spominjanu - prvu hrvatsku poslovnu torbu Tkanica s motivima i aplikacijama tkanice, nastalu u suradnji s tkaljama grada Knina, najnagrađivaniji izvorni uporabni suvenir. Ranije uspješno predstavljena u Beču i Salzburgu, torba koju je nosila i izreklamirala premijerka Jadranka Kosor na sastanku s američkim predsjednikom Obamom, nakon hrvatske premijere na DFWZ-u, odlazi u London, Milano, New York i Toronto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara