Dodijeljene prve YouTube nagrade

YouTube se u kratkom vremenu nametnuo kao vodeći video servis na svijetu, a opstao je unatoč tužbama, zabranama i negodovanjima. Obzirom na golemi odaziv amatera koji web kamerom, mobitelom ili nečim trećim snimaju kratke filmove različitih tema, vlasnici sitea odlučili su nagrade dodijeliti u sedam kategorija.

Nagradu za najkreativniji video dobila je grupa OKGo za pjesmu "Here It Goes Again", a najboljom komedijom proglašen je video "Smosh short: Stranded" autora Smoosha, jednog od najpopularnijih članova YouTubea.

Najboljom serijom proglašeni su humoristični clipovi pod nazivom "Ask A Ninja", a u kategoriji najboljeg elektronskog bloga pobijedio je Thewinekone, odnosno njegovi "Hotness Prevails". Madyeti47 ima, po mišljenju online glasača, najslađi video uradak, nazvan "Kiwi".

Glazbenicom godine proglašena je TerraNaomi, točnije njezin video spot "Say It's Possible", a gledatelje je najviše inspirirao film "Free Hugs Campaign" kojeg je snimio PeaceOnEarth123.

Iako neki smatraju da će YouTube u bližoj budućnosti vidno i u lošem smislu utjecati na svjetsku video industriju, evidentno je da pojava ovog i sličnih video servisa potiče javnost na snimanje vlastitih video uradaka, što bi značilo da izravno utječe na razvoj kreativnosti i društvene angažiranosti.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara