Edo Maajka slavio sa šest osvojenih Zlatnih Koogli

Spektakularno najavljivani "festival organiziran za 0 kuna" i "večer brojnih iznenađenja" zapravo je bio red pjesama, red nagrada, dakle, ništa se posebno nije dogodilo. Urbani izvođači doista su digli zagrebačku Tvornicu na noge, a Edo Maajka, Gustafi i neumorna Belinda Bedeković pobrali su najveće ovacije okupljenih. Kako je zgodno primijetio vidno pripiti Edo Maajka, ne brojeći novinare i fotografe, na dodjelu je zapravo došla šačica zainteresiranih, iz čega ne bismo baš mogli zaključiti da domaća publika vapi za ovakvim "urbanim zbivanjima".

Već spomenuti Edo Maajka dominirao je dodjelom i osvojio čak šest nagrada, a ostale su Koogle podijeljene različitim izvođačima (popis pobjednika pogledajte na dnu članka). Voditeljica programa Ida Prester na početku je dodjele primijetila kako su posjetitelji preuštogljeni, pa ih je pozvala na šank i u startu priznala kako šanse za dobar provod imaju samo oni koji se što prije opiju. Pogodila je.

Preuzimajući nagradu, Tinu Vukov zateklo je neugodno iznenađenje - grupa Kopito započela je sa skandiranjem "Pokaži sisu!", a ubrzo se priključio i ostatak publike, što je mladu Riječanku itekako zbunilo (očito nije navikla na tako "urbanu publiku"). Novopečeni DJ-evi Dino Dvornik i Dalibor Matanić svoj su "prvi DJ fight club" toliko razvukli da se i najzagriženijim fanovima počelo spavati, no odličnim nastupima povjerenje su opravdali grupe Kopito i Detour, Belinda Bedeković, Boa, Edo i Gustafi.

Iako je možemo nazvati uspješnom večeri, jer su nagrade podijeljene, a publika je uživala, što je i bio cilj organizatora, Zlatna Koogla još je jednom ukazala na mnoge manjkavosti i probleme s kojima se svakodnevno suočavaju domaći izvođači, i to ne samo "urbani". Dodjela redateljski nije funkcionirala, a većina hitova izvedenih na stageu zapravo i nije iz 2006. godine, što ukazuje na činjenicu da je pred samoprozvanom urbanom scenom još puno posla, kako bi Zlatna Koogla konačno postala ono što bi i trebala biti - dodjela nagrada, a ne mini koncert pred svom silom novinara i nekolicinom zaljubljenika u recentne hitove "urbanih izvođača".

Ispod pogledajte popis dobitnika Zlatne Koogle, a tko je sve bio na dodjeli i kakva je bila atmosfera, provjerite u galeriji (gore desno).

DOBITNICI ZLATNE KOOGLE 2007.
Album godine: Edo Maajka - "Stig'o ćumur"
Pjesma godine: Connect - "Jeebena"
Duo/grupa godine: Debeli Precjednik
Izvođač godine: Edo Maajka
Izvođačica godine: Tina Vukov
Instrumentalist godine: Belinda Bedeković (klavijature)
Novi izvođač godine: Kopito
Koncertni nastup godine: Edo Maajka
Video spot godine: Elemental - "Iz dana u dan"
Producent godine: Luky - "V.I.T.R.I.O.L."
DJ godine: DJ Carlito
Najdizajn i likovno oblikovanje albuma: Edo Maajka - "Stig'o ćumur"
Web site godine: Overflow
Vox populi: Edo Maajka
ZLATNI DOP godine: Edo Maajka

D.K.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara