Luky snimio "morski spot" u središtu Zagreba

Ako nam je estrada na umoru, onda je glazbena video produkcija kod nas odavno umrla - tvrde brojni poznavatelji estrade, dok se glazbenici sve rjeđe odlučuju na snimanje visokobudžetnih spotova. Da entuzijazma, a očito i sredstava, unatoč nezahvalnoj situaciji itekako ima, pokazao nam je sinoć Dragan Lukić Luky, snimivši video broj za "Škojarsku pismu", novi singl s uspješnog albuma "V.I.T.R.I.O.L.".

Autori spota Bruno Razum i Tomislav Rukavina zamislili su pravu morsku glazbenu priču, no snimali su je u srcu Zagreba, u jednom od bazena na Trgu sportova. Priču su uljepšale juniorke Špoljarić sinkro kluba, a Lukyjeva prateća pjevačica Sara Brodarić ostavila je prisutne bez daha svojim glasom, ali i pojavom. Svaka čast pjevanju back vokala, ali jedva čekamo da se ova iznimna mlada dama odluči na samostalnu karijeru (na to, prišapnula nam je, nećemo dugo čekati).

Spot će premijerno biti prikazan nekoliko dana nakon dodjele Zlatne Koogle, koja je, po Lukyjevom mišljenju, jedina relevatna glazbena nagrada u Hrvatskoj. "Porin je zastranio, radi se na krivi način i bez jasnih mjerila, tako da ga više i ne računam. Veselim se Zlatnoj Koogli, koja je trenutno jedina nagrada u koju vjerujem", kaže splitski kantautor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se iznimno potrudio oko snimanja novog spota, Luky je svjestan krize koja je zahvatila domaću glazbu, a za to, između ostalih, krivi i HTV. "Javna televizija za koju svi plaćamo pretplatu svakako ima svoju ulogu u ovoj krizi. Pa nestankom emisije Hit Depo s malih je ekrana potpuno nestalo zdravo glazbeno nadmetanje", rekao nam je Luky i najavio promotivnu turneju za nadolazeće ljeto, dok sljedeće godine namjerava izdati novi studijski album. Ima pravo Luky, krizu je najbolje ignorirati - radom!

D.K.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara