Ekskluzivni video: Memoari hrvatske glazbene legende Mate Miše Kovača

Ekskluzivni video: Memoari hrvatske glazbene legende Mate Miše Kovača

Foto: Goran Perešin
Video: Tomislav Brdjanović

MEMOARI koje pred nas podastro jedini hrvatski pjevač koji se smije nazivati "legendom" naprosto vape za ekranizacijom, samo tko bi imao pravo glumiti Ga?

Pojačajte zvučnike da čujete Mišu

Mišo Kovač daje intervjue za elektronske medije samo pod uvjetom da se radi o respektabilnom mediju i da razgovor ide uživo pa zbog toga video* kojeg donosimo još više dobiva na težini. Kao što ćete vidjeti iz priloženog zapisa, razgovor s Mišom nikako se ne može nazvati klasičnim intervjuuom jer priča s novinarom po svemu izgleda i jest kao razgovor dvojice "opuštenih" birtijaških suboraca, što kada su Mišo i novinari u pitanju, nikako nije pravilo. Također, bitno je naglasiti kako je za potpuno uživanje u Mišinim pripovjetkama potrebno malo pojačati ton na vašim zvučnicima.

Velikan veći od avnojevskih granica ove i bivše države u videu nam je ispričao sve; kada ga hvata "šibensko ludilo", zbog čega ga prati fama da je veliki karizmatik, a loš pjevač, po čemu se razlikuju on i Vice Vukov i šta on ima, a Arsen Dedić nema. Mišo prvi put do u detalje priča već poznatu priču o tome kako je jedini pjevač koji je odbio pjevati Titu postavljajući uvjet da ga predsjednički avion vozi iz Zagreba na koncert u Prištinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslušajte i pogledajte što Mate - Mišo govori o Thompsonovom porijeklu i plesnim sposobnostima Luke Nižetića, zašto nikad neće pjevati u Srbiji i koga to Robbie Williams čeka da mu se spusti u sobu.

Mišo otkriva i kako bi samim svojim prisustvom u Pragu spriječio BBB-e da rade nerede po Pragu, kao i zbog čega ne misli da je njegovo prijateljstvo sa Zdravkon Mamićem ("ja sam ga odgojio") u sukobu s tim što pripadnici Torcide tetoviraju njegov lik na bicepsima.

Mišo priča i o tome kako je on preko Turčina iz Novog Pazara na privremenom radu u Muenchenu, "velikog Breninog prijatelja, ali većeg meni nego njoj" Danijelu Popoviću omogućio eurosongovsku slavu sa "Džuli". Kakve veze ima to što na svakom koncertu poručuje navijačima da se "ne smiju tući" s tim što on u "sigurnom" Zagrebu šeće psa Malešnicom u četiri ujutro bez da ga itko takne, ali ga opet svi na koncertima žele dotaći i ako bog (tj. Mišo) da, rukovati se s njim.

Najavljeno nam je tek 10-ak minuta s Mišom prije njegovog zagrebačkog koncerta u Roku i Akademiji, a na kraju se razgovor razvukao na dobrih sat vremena, pred kraj kojeg ga je njegova vjerna životna družica Lidija više puta dolazila prekidati "Mišo, moramo početi". Međutim, Miši se razgovor za Index očigledno omilio do te mjere da je na kraju ovaj potpuno nekonvencionalni "intervju" prekinut tek kada se stvarno morao spustiti u uzavrelo grotlo prepunog kluba, omiljenog studentskog sastajališta, gdje su po tko zna koji put sama njegova pojava i famozni pokret rukom raspametili masu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara