Elton John i Bernie Taupin rade operu o vampirima

Elton John i Bernie Taupin rade operu o vampirima
ELTON JOHN i Bernie Taupin još su prije 25 godina sanjali da će napisati glazbu po knjizi o vampirima Anne Rice. Sada će im se ta želja i ispuniti.

Rock-zvijezda i tekstopisac najavili su ovih dana da će surađivati na broadwayjskoj predstavi utemeljenoj na knjizi "Vampire Chronicles" Anne Rice, provizorno naslovljenoj "The Vampire Lestat". Predstava bi trebala biti postavljena u kazališnoj sezoni 2005.

John i Taupin istaknuli su da će buduća produkcija imati više dodirnih točaka s klasikom, nego s rock-operom. "To će biti više opera nego rock", rekao je Taupin.

Za njega to će biti prvi kazališni mjuzikl. Taupin od kasnih šezdesetih uspješno surađuje s Eltonom Johnom - zajedno su prodali više od 150 milijuna primjeraka nosača zvuka.

Predstava o vampirima bit će treći broadwayjski mjuzikl za Johna. Dosad je radio na "Kralju lavova" i "Aidi".

"Bernie i ja smo već dugo veliki obožavatelji Anne Rice", rekao je John. "Kad sam prvi put pročitao Intervju s vampirom poželio sam postati vampir", dodao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Scenarij za projekt, kojim će Warner Bros. debitirati na Broadwayju, napisat će Linda Woolverton ("Kralj lavova", "Ljepotica i zvijer" i "Aida"), a režirat će ga Robert Jess Roth ("Ljepotica i zvijer").

"Deset godina sam proveo tražeći pravu ekipu", izjavio je Taupin koji je sedamdesetih s Rice razgovarao o vampirskom mjuziklu.

"Kako se to u životu već događa, sve je otišlo u nekom drugom smjeru, no sada je Anne vrlo uzbuđena i dala nam je svoj blagoslov".

"The Vampire Lestat", druga knjiga iz serijala Anne Rice, objavljena je 1985., devet godina nakon "Intervjua s vampirom" (po kojoj je 1994. snimljen film s Tomom Cruiseom i Bradom Pittom). Po njezinoj knjizi "Queen of the Damned" (1988.) film je snimljen 2002.

U protekloj sezoni jedan je kičasti mjuzikl ("Dance of the Vampires") doživio fijasko. Taupin kaže da u njihovoj predstavi neće biti pelerina, šišmiša, križeva i vampira koji plešu step.

"To će biti mračna, seksi i horor predstava, ali neće biti kliše. Bit će to ozbiljna opera, a ne parodija", naglasio je on.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara