Elton John presretan pred sklapanje životne zajednice

BRITANSKA popikona Elton John izjavio je kako je presretan što će ovog tjedna u rodnoj Engleskoj napokon uspjeti sklopiti životnu zajednicu sa svojim dugogodišnjim partnerom Davidom Furnishom, ali je istodobno rekao kako mu je žao mnogih homoseksualaca na svijetu čije zemlje ne dopuštaju te slobode.

"Bila je to duga borba za izjednačenje prava homoseksualaca s ostatkom populacije u Britaniji, ali sada, na pragu 21. stoljeća, postigli smo puna građanska prava, toleranciju i akceptanciju u društvu", napisao je Elton John u članku objavljenom u nedjelju u listu The Observer.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedeće srijede, najsretnijeg dana svog života, kad budem proslavljao sklapanje životne zajednice s Davidom, mislit ću i na sve one manje sretne od nas. U mnogim zemljama je ljubav među istospolnim partnerima još uvijek protuzakonita", istaknuo je John.

Citirajući izvore Amnesty Internationala, John je naveo da u još 80 država na svijetu postoje zakoni koji kriminaliziraju istospolne odnose među odraslim osobama. Također je specificirano upozorio na teške slučajeve progona pojedinaca u državama poput Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jamajke, Ugande, Iraka i Poljske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara