E-Wolf E2: Cestovna munja

NJEMAČKA tvrtka E-Wolf je naumila u skoro vrijeme proizvesti i tržištu ponuditi električnu zamjenu za automobile poput Ferrarija ili Lamborghnija. Naime, nakon modela E1 ponuda će se proširiti na još jedan snažniji automobil koji bi trebao biti pravi supercar.

E-Wolf je prvo proizveo i ove godine u Frankfurtu predstavio električni roadster pod nazivom E1. Riječ je o manjem sportskom jednosjedu načinjenom prvenstveno od ugljičnih vlakana. No, ovo je tek najava pravih mogućnosti njemačkih stručnjaka.

E-Wolf je na razvoju modela E1 surađivao s nekoliko njemačkih tehničkih instituta na različitim poljima specijalizacije, od električnih pogona do naprednih, prvenstveno lakih materijala.

Za otprilike dvije godine se očekuje predstavljanje snažnijeg, bržeg i naprednijeg modela koji bi se po performansama trebao mjeriti s Ferrarijevim, Lamborghinijevim i sl. automobilima. Radit će se o modelu pod nazivom E2, a karakterizirat će ga agresivni dizajn, napredni pogonski sklop i perolaki materijali.

E2 bi trebala pokretati četiri elektromotora, po jedan u svakom kotaču, ukupne snage od 550 Nm i okretnog momenta od 1.000 Nm. Uz malu masu od oko 1.000 kg ovaj bi automobil trebao biti pravi metak.

Zainteresiranim za E1 valja reći kako ga je moguće kupiti za cijenu od 150.000 eura,Pokreće ga elektromotor snage 150 KS i okretnog momenta od 250 Nm. Zbog male mase i odlične aerodinamikei to mu je dovoljno da ubrza od 0 do 100 km/h za manje od 5 sekundi i dosegne najveću brzinu od 230 km/h. Autonomija je oko 320 km.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara