Exit odgođen za kolovoz, Brnabić molila organizatore da ga ne otkazuju

Exit odgođen za kolovoz, Brnabić molila organizatore da ga ne otkazuju
Foto: Press

IAKO je festival Exit nedavno objavio kako se ove godine neće održati u svom standardnom formatu i terminu, premijerka Srbije Ana Brnabić jučer je organizatore zamolila da festival ne otkazuju, nego da je preporuka Kriznog štaba odgoda za kolovoz imajući u vidu drastično poboljšanje zdravstvene situacije u Srbiji, ali i cijeloj regiji i većini zemalja Europe.

"Donijeli smo preporuku da se Exit pomakne na kolovoz jer očekujemo kako će tada biti potpuno mirna situacija u cijeloj Europi", rekla je premijerka Srbije novinarima i dodala da je preporuka da se festival pomakne, a ne otkaže.

Iz Exitovog tima su pozdravili mogućnost da se u kolovozu održi ne samo Exit nego i druge manifestacije u Srbiji te naveli kako je preporuka epidemiologa dobra vijest za sve, a posebno za najpogođenije sektore turizma i manifestacija. U timu Exita napominju da su spremni i na promjenu formata festivala.

"Ako bude potrebno, mi smo spremni drastično smanjiti kapacitet festivala, kao i ograničiti posjetitelje na domaću i regionalnu publiku", izjavili su organizatori i apelirali na to da se organizira sastanak na kojem će se definirati svi detalji i odgovoriti na otvorena pitanja.

Ovu udarnu vijest koja se velikom brzinom širi europskom festivalskom scenom prokomentirali su i regionalni eksperti u event-industriji na sinoćnjem panelu o sudbini manifestacija.

"Ovo je odlična vijest, ali i očekivana, imajući u vidu da epidemija u većini europskih zemalja ubrzano prolazi. Srbija je napravila jako pametan potez što je prva objavila ovakvu vijest jer će mladi upravo biti prvi koji će putovati i države koje to prepoznaju će brže oporaviti turizam od drugih", kaže Pavle Kostadinović iz slovenske turističke agencije Supratravel.

S njim se slaže i Adnan Mehmedović, priznati hrvatski promoter i suosnivač festivala Fresh Island na Zrću.

"Ovo je spektakularna vijest ne samo za regiju već za cijelu svjetsku event i festivalsku industriju, čiji će oporavak krenuti s Exita. Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje regije prepoznati priliku kako bi što prije oporavile festivalski turizam po kojem smo prepoznati širom svijeta", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara