Fanove zabrinuo zlokoban simbol na grbu koji je Meghan dobila nakon udaje

Fanove zabrinuo zlokoban simbol na grbu koji je Meghan dobila nakon udaje
Foto: Guliver Image/Getty Images/Twitter

NAKON udaje za princa Harryja Meghan Markle dobila je titulu vojvotkinje od Sussexa, a ubrzo nakon toga i grb izrađen specijalno za nju. 

Osim što je ovim prekršena još jedna tradicija, budući da se grb u većini slučajeva dodjeljuje ocu mladenke, mnogi su Britanci na samom grbu primijetili nešto što ih je zabrinulo. 

Naime, na njenom se grbu nalazi štit koji drže golubica i lav s krunama oko vrata, no čini se da su Meghanini fanovi dobili dojam da je na grbu golubica zadavljena. 

"Zašto je kruna oko golubičinog vrata? Čak i jedna Amerikanka poput mene primjećuje da to ne može simbolizirati ništa pozitivno", bio je jedan od komentara. 

"Drago mi je da nisam jedina koja je uočila da je ptica zadavljena. Ne izgleda mi dobro", složila se druga komentatorica. 

"Zašto joj je kruna oko vrata?" nastavljala su se pitanja. 

Ipak se našao netko tko je objasnio simboliku krune oko golubičina vrata. 

"U engleskim grbovima je standard da se kruna stavlja oko vrata životinja koji drže grb kad se radi o rangu vojvode ili vojvotkinje. Vojvotkinja je i sama radila na dizajnu grba i dala svoje odobrenje, pa nema razloga da se brinete", stiglo je pojašnjenje. 

Na samom štitu se nalazi plava pozadina koja predstavlja Tihi ocean i kalifornijsku obalu, a dvije zlatne zrake simboliziraju sunčanu državu iz koje Meghan potiče. Tri pera simboliziraju komunikaciju i snagu riječi. Ispod štita na travi nalazi se nekoliko zlatnih makova koji su cvjetovi države Kalifornije i zimski cvjetovi koji rastu u Kensingtonskoj palači, prenio je Unilad službeno objašnjenje grba. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara