Ferarijem u zid

MOGUĆNOSTI automobila i vozača koji njime upravlja ponekad su u raskoraku. Poroci i loši vremenski uvjeti tada više nisu bitni, nesreća je neminovna. Posljednji primjer stiže iz Madrida.

Prema izjavama očevidaca, vozač (i vlasnik) Ferrari Testarosse je glavnu prometnicu u gradu Colmanareji, sjeverno od Madrida, zamijenio za trkaću stazu. U želji da obori brzinski rekord uspio je jedino dobrano narušiti statiku kuće zabivši se frontalno u zid (pogledaj ovdje). Naravno, uslijed prevelike brzine vozač je, kako se to kaže, izgubio kontrolu nad vozilom, i skončao u zidu stambene zgrade. 

Inače, ovo nije jedini slučaj bezrazložnog razbijanja skupocjenih vozila. Sjetimo se samo glumca E. Griffina koji je uspio razbiti Ferrari Enzo, ili Ronalda Tridica koji je u istom danu kupio Lamborghini Gallardo, napio se i razbio ga sletjevši s ceste.

I na kraju ćemo reći kako i najbolji griješe. Posljednji primjer dolazi s mitinga održanog u Francuskoj. Testni vozač opijen adrenalinom izgubio je kontrolu nad Bugattijevim Veyronom. Osramoćeni vozač navodno se još uvijek nije oporavio. Uostalom, pogledajte snimku i pritom imajte na umu da gledate tehnološko savršenstvo vrijedno preko milijun eura. U svakom slučaju statistika kaže da su do sada načeta dva primjerka ovog ultimativnog bolida, ne računajući navodnu totalku prototipa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara