Filmski portal: Ovo je najbolji horor svih vremena. Slažete li se?

Filmski portal: Ovo je najbolji horor svih vremena. Slažete li se?
Foto: Press

ISIJAVANJE Stanleyja Kubricka najbolji je horor svih vremena, barem prema anketi ljubitelja filma na Portalu Ranker u kojoj je više od 35 tisuća ljudi ostavilo više od milijun glasova, a svoj možete ostaviti i vi.

Adaptacija istoimenog romana Stephena Kinga iz 1977. godine poprilično uvjerljivo našla se na prvom mjestu liste najboljih horora. Film koji je izašao tri godine nakon knjige stekao je kultni status, što zbog maestralnog Stanleyja Kubricka, što zbog izvanrednih izvedbi, prije svega Jacka Nicholsona i Shelley Duvall. Slažete li se da je Isijavanje najbolji horor svih vremena?

 

Ispod možete vidjeti prvih 20 naslova na listi, a čitavu listu, na kojoj se nalazi čak 760 naslova, možete vidjeti ovdje.

Inače, nedavno se u kinima se počeo prikazivati "Doctor Sleep", adaptacija istoimenog Kingova nastavka "Isijavanja" iz 2013. godine. Film je izazvao podijeljene kritike. Iako ga mnogi hvale, neki su priznali kako im uopće nije sjeo. Film prati odraslog Dannyja Torrancea, dječaka iz scene s biciklom iz "Isijavanja" koja je svakom filmofilu poznata. Film zasad ima ocjenu 7,6 na IMDB-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara