Fortnite će se od sada smatrati sportom u američkim školama i na fakultetima

Fortnite će se od sada smatrati sportom u američkim školama i na fakultetima
Foto: Instagram

FORTNITE je vrlo popularna videoigrica, kako među srednjoškolcima, tako i među studentima. Nitko tome ne može bolje posvjedočiti od njihovih roditelja. Izgleda da je i obrazovni sustav u Sjedinjenim Američkim Državama prepoznao tu strast, pa će sada tamošnje srednje škole i fakulteti dobiti priliku natjecati se u vlastitoj Fortnite ligi.

Ova videoigrica će se u nekoliko američkih škola i na pojedinim fakultetima smatrati sportskom aktivnošću ravnopravnom ragbiju ili bejzbolu, a sve je zasluga jednog startup poduzeća iz Los Angelesa po imenu PlayVS, koje će u suradnji s tvrtkom Epic Games, tvorcem Fortnitea, osnovati ligu u kojoj će se natjecati srednjoškolci i studenti fakulteta.

Od samih obrazovnih ustanova se ne očekuje puno, jer će se PlayVS pobrinuti da sudjelovanje bude pristupačno. Sve što bi gameri trebali učiniti je prijaviti se u PlayVS-ov sustav, gdje će im biti dogovoren meč.

Po završetku meča, PlayVS će napraviti statistički pregled rezultata, koji će biti dostupan igračima, trenerima i ljubiteljima igre, kao da je riječ o bilo kojoj sportskoj utakmici.

Mečevi će se igrati u ekipama koje čine dva igrača i ne postoji ograničen broj timova koji mogu predstavljati jednu obrazovnu ustanovu. Najbolje ekipe će napredovati kroz faze natjecanja i imat će šansu osvojiti prvenstvo, koje će se održati u svibnju. Epic Games će za prvu sezonu lige svim sudionicima osigurati besplatnu prijavu (UNILAD).

Više od 13.000 srednjih škola je na listi čekanja da im se odobri sudjelovanje u Fortnite ligi, koja će debitirati 2. ožujka.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara