FOTO Osim zgodnih glumica, Pulski filmski festival privukao i Kolindinog muža

FOTO Osim zgodnih glumica, Pulski filmski festival privukao i Kolindinog muža

Foto: FAH

PRIGODNOM svečanošću i tradicionalnim vatrometom u subotu navečer je u pulskoj Areni svečano otvoren 63. pulski filmski festival koji ove godine uz bogati filmski program nudi, na nekoliko lokacija, popratne programe za posjetitelje i za filmske djelatnike.

Ustvrdivši kako je pulska Arena sigurno i tradicionalno utočište najboljim hrvatskim filmskim ostvarenjima, a hrvatski film može odgovoriti na suvremene izazove za sedmu umjetnost, ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović pozvala je publiku u Arenu. "Dođite, nađite svoju zvijezdu, na nebu, u publici, u gradu, ali svakako na filmskom platnu," poručila je Gordana Restović.

Predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec kazao je kako u svjetlu sve kvalitetnije hrvatske kinematografije Pulski filmski festival i ove godine predstavlja ne samo najbolje ovogodišnje radove iz zemlje nego i selekciju filmova koja, kako je rekao, "nadilazi sva očekivanja".

"Međunarodna priznanja europskih i svjetskih festivala dokazuju da hrvatski film posjeduje i dalje svu punoću kvalitete i široki raspon žanrova te umjetničku vrijednost zbog čega zaslužuje svoj nacionalni festival poput ovog u Puli," poručio je Pukšec dodavši kako će u idućih osam dana svatko pronaći "film za sebe" a Pula će kao takva i dalje čuvati tradiciju i kontinuitet hrvatske kinematografije.

"Kada imate festival u gradu od 60 tisuća stanovnika, a na tom festivalu skupite isto toliko gledatelja onda morate biti svjesni činjenice da imate najposjećeniju kutlurnu manifestaciju u Hrvatskoj", zaključio je Pukšec.

Među brojnim gostima i uzvanicima na svečanosti otvaranja bili su izaslanik predsjednice Republike ministar turizma Anton Kliman, njen suprug Jakov Kitarović, izaslanik ministra kulture redatelj i scenarist Eduard Galić te mađarski veleposlanik József Zoltán Magyar.

Čast da otvori ovogodišnje izdanje Pulskog filmskog festivala pripala je jednoj od najznačajnijih svjetskih redateljica i scenaristica Marti Meszaros kojoj je tom prigodom uručena nagrada Zlatna Arena za životno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon vatrometa je uslijedila nacionalna premijera romantične komedije redateljice Snježane Tribuson "Sve najbolje". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara