FOTO Veliki trijumf domaće zvijezde: Mogla bi biti prva Hrvatica koja će slaviti u Cannesu

FOTO Veliki trijumf domaće zvijezde: Mogla bi biti prva Hrvatica koja će slaviti u Cannesu

Foto: Instagram

MLADA glumica Petra Kurtela ovih se dana nalazi u Cannesu, gdje u društvu slavnog rumunjskog redatelja Cristija Puija iščekuje prestižnu nagradu - Zlatnu palmu.

Petra, koju domaća publika uglavnom pamti po ulogama u nizu domaćih serija, prva je Hrvatica koja glumi u filmu koji konkurira za Zlatnu palmu, što joj je, kako sama kaže, golema čast.

 

What a day!!! #cristipuiu #zdenkagold #petrakurtela #cannes2016 #sieranevada

A photo posted by Petra Kurtela (@petrakurtela) on

Riječ je o filmu "Sieranevada" koji je nastao u koprodukciji više zemalja.

Petra se za odlazak u Cannes, gdje se ovih dana nalazi svjetska filmska elita, spremala danima, a spakirala je, između ostalog, i haljinu u bojama hrvatske zastave.

Uz našu Petru, kao i svake godine, slavnim canneskim šetalištem la Croisette prošetat će brojne zvijezde. Očekuju se braća Dardenne, Ken Loach, Adam Driver, Kristen Stewart, Vincent Cassel, Marion Cotillard, Juliette Binoche, Isabelle Huppert, Ryan Gosling i Charlize Theron, kao i Susan Sarandon, Julianne Moore, Eva Longoria i Victoria Beckham.

 

Last preparations for Cannes #cannes2016

A photo posted by Petra Kurtela (@petrakurtela) on

 Na festivalu će u svim programima biti prikazano ukupno 84 filma. Njih 55 bit će prikazano u službenoj selekciji, a 21 film je u utrci za Zlatnu palmu.

Osim hrvatske manjinske koprodukcije "Sieranevada" rumunjskog redatelja Cristija Puiua, u programu "15 dana autora" kratkometražni igrani film "Zvir" redatelja Miroslava Sikavice, a Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) domaću kinematografiju predstavljat će u sklopu festivalskog Filmskog sajma.

"Sieranevada" je film o obiteljskom susretu na komemorativnoj večeri za preminulog oca, tijekom kojega, čekajući svećenika, okupljeni razgovaraju o povezanim i nepovezanim događajima u svijetu i o ratovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara