FOTO Zagreb kakav niste doživjeli: Zavirite u najskrivenije zagrebačke kutke

FOTO Zagreb kakav niste doživjeli: Zavirite u najskrivenije zagrebačke kutke
Foto: Luka Šangulin/Index

AKO JOŠ niste krenuli prema moru, i u gradu Zagrebu možete naći sadržaje koji će vam uljepšati ove ljetne dane.

Među njima su tradicionalna Dvorišta na Gornjem gradu, koja traju do 22. srpnja.

Svakog dana od 18 do 24 sata očekuju vas prekrasna gornjogradska dvorišta, dobro poznata brojnim posjetiteljima i gostima: intimno i ugodno dvorište obitelji Milovac u Opatičkoj 19, čarobno dvorište Palače Erdödy-Drašković u Opatičkoj 29 i skriveno dvorište Palače Gvozdanović u Visokoj 8.

Tu je i veliki prošlogodišnji hit, privatno dvorište u Radićevoj 54, ali i nezaobilazno, zabavno dvorište Palače Balbi u Demetrovoj 11.

 

Ovogodišnja Dvorišta otkrivaju i neke nove lokalitete, kao što je sasvim poseban prostor atrija Plemićkog konvikta, današnje Gimnazije Tituša Brezovačkog, u najkraćoj ulici Gornjega grada, na adresi Habdelićeva 1 - odmah iznad Kamenitih vrata ili od Trga Katarine Zrinske pored Galerije Klovićevi dvori.

Povodom pete obljetnice, s jednom lokacijom sele se i izvan prostora Gornjega grada, na jedan od susjednih obronaka, te svim ljubiteljima Dvorišta omogućuju da zavire iza ograde na adresi Ivana Gorana Kovačića 37, odmah nasuprot Nazorova spomenika i Park-šume Tuškanac. Tu se smjestila veličanstvena Vila Ehrlich-Marić s prekrasnim perivojem i jednim od najljepših panoramskih pogleda na grad Zagreb. To je lokacija jedinstvene ljepote koju jednostavno morate vidjeti.

Do ove lokacije moguće je doći pješke od Dežmanova prolaza ili preko Rokova perivoja, automobilom od Javne garaže na Tuškancu uz Krležin gvozd ili Nazorovom od Britanskoga trga, kao i autobusnom linijom od Britanca (linije 102 i 105). Ta lokacija danas je rezidencija Hrvatskoga muzeja arhitekture Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara