Gabi iz ŽNV-a: Ako ne uspijem smršavjeti, umrijet ću znajući da sam se trudila

Gabi iz ŽNV-a: Ako ne uspijem smršavjeti, umrijet ću znajući da sam se trudila
Foto: Instagram

NATJECATELJICA prve sezone Života na vagi Gabrijela Crnjac u show je ušla sa 183,7 kilograma. Do finala je skinula 54,7 kilograma i osvojila 50.000 kuna. Fotke koje objavljuje na društvenim mrežama svjedoče koliko truda Gabrijela i dalje ulaže u zdrav život, a sa svojim pratiteljima nerijetko podijeli svoja razmišljanja o nošenju s prekomjernom težinom i radu na sebi. 

U posljednjoj je objavi otkrila kako joj je debljina promijenila život i koliko dugo se borila s tim problemom. 

"Debljina. Jedna stvar koja ti definira cijeli život. Nitko od nas nije debeo jer je težak zrak udisao. Ja sam od malena bucmasta. Jer sam voljela jesti. S godinama je to prešlo u problem. Veliki. Ne krivicom roditelja ili okoline. Kad je postalo kritično vodili su me doktorima, te vidi štitnjaču, te ovo te ono. I ne. Zdravstveni problemi nisu bili uzrok. Jednostavno sam voljela jesti. Branili su mi. Ja sam jela po noći. No bila sam dijete pa je okolini to bilo "slatko". Tko normalan bi i vrijeđao dijete od 6, 7,8 godina", započela je. 

Kad je krenula u više razrede osnovne škole, počela se suočavati s ružnim komentarima vršnjaka. 

"Problem je nastao u većim razredima osnovne škole. Kada više nisam bila bucmasta nego debela. Da. Debela. Zvali su me svakakvim pogrdnim imenima. Tenk, krava,prasica itd. Već tada sam počela i naučila glumiti ravnodušnost, a jako me pogađalo. Žrtva ismijavanja škole i ulice. Rijeci izrečene u trenu, koje pamtiš cijeli život. Što sam više odrastala, to me više pogađalo", priznala je. 

Problem je s godinama postajao sve veći, a otkrila je i da se našla u začaranom krugu gubljenja i nakupljanja kila. 

"Umjesto da mršavim, ja sam utjehu tražila u hrani. Opet. Cijeli život je tako. Kreneš. Kile super idu dolje, većih problema u životu nemaš. Sve 5. Nešto loše se dogodi, bilo kakav stres, razočarenje, opet se vraćaš toj prokletoj hrani i u njoj tražiš utjehu. Korak naprijed, nazad dva. Godinama se borim s kilama. Godinama sam po dijetama. Izgladnjujem se. Ubijam u teretani. Pijem tablete za mršavljenje itd. Pravim se da nisam opterećena svojim kilama, pravim se da sam sretna osoba. S godinama te to pretvori u usamljenu osobu, koja ne želi biti dio svijeta koji te ne prihvaća takvog kakav jesi, pa stvaraš svoj svijet. U kojem si sam. U kojem i dalje svaki svoj problem rješavaš kroz hranu", piše Gabi. 

Usprkos svemu, nastavila se truditi i raditi na sebi, a pokušala je potaknuti i druge koji se muče s istim problemom da ne odustaju. 

"Imam često loših dana kad ne vjerujem da ću ikada smršaviti i da je to normalno i da mi je negdje tako zapisano. Jednom mi je jedna osoba rekla da problem debljine neću riješiti dok god u sebi ne riješim ono sto me dovelo do kila koje imam. Ali kako i riješiti ono što vučeš godinama a o tome ne pričaš. Ako nikada i ne uspijem smršaviti, barem ću umrijeti u saznanju da sam se trudila. Padala. Ustajala. Odustajala. Ustajala. I u krug. Tako da svi koji imate isti problem kao i ja. Pokušajte. Ako i ne uspijete, znate da ste probali", zaključila je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara