Gdje su danas "Big Brother zvijezde"?

Gdje su danas "Big Brother zvijezde"?

ZAKUHTAVAJU se pripreme za novu, navodno "nemilosrdnu" sezonu Big Brothera, što bi značilo da će na hrvatsku javnu scenu uskoro, barem nakratko, stupiti novi protagonisti i sljedećih nas nekoliko mjeseci uveseljavati (ili zgražati) svojim stavovima i postupcima. Prije nego što upoznamo nove instant zvijezde, provjerili smo što danas rade neki od sudionika proteklih sezona, pogotovo oni kojima se predviđala uspješna medijska karijera nakon izlaska iz BB kuće.

Počnimo s Krešom Jengićem, prvim i jedinim sudionikom koji je BB pustolovinu prekinuo famoznim preskakanjem zida. Nakon Big Brothera Krešo je, nažalost, više boravio na stranicama crne kronike, nego u "showbiz sekciji", prvenstveno zbog ljubavne veze s Paolom Valić. Svađa nakon koje je dobio kaznenu prijavu i završio na psihijatriji nekoliko je tjedana boravila na naslovnicama, pa se Krešu, ili Jengu, kako ga zovu prijatelji, u zadnje vrijeme ne može vidjeti na zagrebačkoj špici niti trendy okupljalištima koja su mu nakon showa bili omiljeni hobi.

Yameisy Sanchez Hernandez, vatrena Kubanka proslavljena zbog specifičnog izgovora hrvatskog jezika, danas radi na štandu u Poreču, a prodaje torbe, japanke, kape i ostale sitnice koje privlače i uveseljavaju tamošnje turiste. Osebujni Alen Macinić, ili popularnije Svizac, i dalje je često viđen na društvenim događanjima, a javnost je nedavno "oduševio" cjelonoćnim spavanjem na cesti, nakon čega je karton koji mu je poslužio kao krevet odvukao u šumu i tamo se nastavio oporavljati od pijanstva.

Simon Hamoui, koji je, osim zbog Big Brothera, u medijima boravio zahvaljujući vezi s "pjevačicom u usponu" Danicom Giannom Apostolski, također se družio s policijom. Krajem prošle godine sudjelovao je u incidentu na tramvajskoj stanici u metropoli, a neki su mediji tada "neslužbeno doznali" kako je u svemu sudjelovao i Zoran Stupa Ljubas, BB stanar koji je sa Simonom često upadao u konflikte.

Brojne BB stanarke tokom boravka u Kući izjavljivale su kako se nakon showa vide "u medijima", neke kao voditeljice, neke kao glumice na Akademiji dramske umjetnosti ili barem u "Zabranjenoj ljubavi", a neke kao nove pjevačke zvijezde. Ipak, Lea, Ana, Tanja, Dragica, Lana, Hana, Brankica i ostale nakon sudjelovanja u Big Brotheru vratile su se uobičajenom životu, daleko od medija - jer su tako htjele ili se pak na javnoj sceni nisu uspjele nametnuti kao nove zvijezde.

Što li radi pobjednički trolist?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da su dosadašnji pobjednici hrvatskog Big Brothera - Saša Tkalčević, Hamdija Seferović i Danijel Rimanić, svoje milijune odlučili potrošiti daleko od očiju javnosti. Saša je, poput Hamdije, novac uložio u obiteljsku kuću i sitnije poslove, a Danijel je dio novca vratio bivšem šefu, koji mu je financijski izašao u susret kad se odlučio prijaviti za sudjelovanje u showu. Hamdija je završio i na BBC-ju, glumio je zavodnika u "Zabranjenoj ljubavi", a pojavio se i u spotu Vesne Pisarović. Obiteljski život i prijatelji pobjednicima su, po svemu sudeći, itekako draži od karijere u medijima.

.

Antonija Blaće - jedini svijetli primjer medijske karijere

Dobitnica Ekrana za najbolje novo TV lice, Šibenčanka Antonija Blaće, jedina je iz sve tri sezone Big Brothera koja je nakon izlaska iz Kuće ostvarila medijsku karijeru. RTL Televizija u njoj je tada prepoznala voditeljski potencijal, pa je radila na brojnim projektima - Fear Factoru, Big Brotheru i kulinarskoj emisiji Večera za 5. "U početku mi se posložila situacija, a kasnije sam, nadam se, opravdala povjerenje", skromno nam kaže Antonija i dodaje kako nisu svi natjecatelji u Big Brother došli zbog medijske karijere. "Show ne treba gledati samo kao kanal za ostanak u medijima. Za sudionike s kojima sam ja živjela u Kući mogu reći da su danas uspješni ljudi", kaže i najavljuje uzbudljivu novu sezonu koja nosi podnaslov "Bez milosti", a počinje 7. rujna.

D.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara