Geri Halliwell izdaje slikovnice inspirirane vlastitim životom

Bivša Ginger Spice potpisala je s izdavačkom kućom Macmillan ugovor za izdavanje šest dječjih knjiga, a prva od njih na tržištu će se pojaviti već u svibnju. Interes za knjigu, nazvanu "Ugenia Lavander" u Velikoj Britaniji je iznimno velik, jer je Geri poznata po svom britkom jeziku i pretpostavlja se da će u knjizi, iako je riječ o štivu za djecu, "u rukavicama" iznijeti stavove o mnogim tamošnjim celebrityjima.

Jedna od glavnih junakinja knjige, Princess Posh Vatoria, nastala je po Gerinoj bivšoj kolegici Victoriji Beckham, što je priznala i sama spisateljica. Projekt je započet dok je Geri bila trudna, i već je tada, piše magazin Hello, nazivala brojne poznate prijatelje moleći dopuštenje da ih iskoristi kao inspiraciju za likove. Ipak, kaže Geri, Posh je jedina od djevojaka iz grupe koja joj je dala dopuštenje da se nađe u knjizi, dok su je Mel C, Emma i Mel B, navodno, molile da ih izostavi jer nisu bile sigurne u kojem će se kontekstu spominjati.

Madonnine priče za djecu u Britaniji su postigle golemi uspjeh, pa izdavačka kuća predviđa isto za Geri Halliwell, prvenstveno zbog nastojanja bivše pjevačice da i među najmlađima proširi krilaticu "Girl power", koja je, svojevremenom pojavom grupe Spice Girls, "zaludila svijet" i napravila važan iskorak u medijskoj emancipaciji žena. "Ugenia iz moje slikovnice itekako ima stav, ona je prava predstavnica 'ženske moći' koju najmlađi mogu razumjeti i poistovjetiti se s njom", zaključuje Geri.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara