Glasnim ovacijama ispraćena prva izvedba na Nu:Write Theatre Festivalu

Foto: Nu:Write Theatre Festival

IZVEDBOM predstave The Animals and Children Took to the Streets kazališne družine 1927 službeno je započeo drugi Nu:Write Theatre Festival.

Festival nove drame, pod palicom udruge Festival novog kazališta Zagreb i suorganizatora  Kulture promjene SC-a, ove je godine usmjeren na povezivanje domaćih kazališno-scenskih umjetnika s gostima iz Londona, potporu i razvoj novih oblika kazališnog izričaja te ugošćavanje predstava koje spadaju u vrh londonske Off-West End i fringe scene.

Ispreplitanje glume, pripovijedanja i žive glazbe s filmovima i animacijom

Brojna publika prvog dana festivala u Velikoj dvorani Teatra &TD glasnim je ovacijama ispratila neobično domišljatu multimedijalnu satiru The Animals and Children Took to the Streets autorice Suzanne Andrage, koju su osim nje osmislili i izveli animator Paul Barrit, kostimografkinja Esme Appleton i skladateljica Lillian Henley. Ispreplićući glumu, pripovijedanje i živu glazbu s filmovima i animacijom, kazalište 1927 priča duhovitu priču o sijasetu živopisnih stanovnika distopijske metropole, između ostalog, o kvartovskim bandama i njihovoj pobuni protiv gradskih botaguna i glavešina. Jesu li uspjeli u ostvarenju svojih plemenitih ciljeva možete provjeriti još samo večeras u 20 sati.

Ostalih festivalskih dana očekuje se nastup Doctora Browna s klaunovskom stand-up predstavom Becaves; izvedba kazališnog komada Tales of Two Cities (Priče o dva grada), tri monologa o Londonu na engleskom, i tri o Zagrebu na hrvatskom jeziku, koje na scenu donosi londonsko kazalište Box of Tricks u suradnji s Nu:Writeom i domaćim snagama te omnibus od osam kratkih drama inspiranih hitovima Haustora, Azre, Zabranjenog pušenja, Idola i EKV-a - PLAYlista.

Deset izvedbi u pet dana

U subotu, zadnju večer festivala, na rasporedu je i popularno londonsko kazalište Tristan Bates iz srca West Enda s izvedbom Midnight Matinee (Ponoćna matineja) - nepredvidivom noćnom avanturom, koja uključuje gotovo sve forme umjetnosti – od kabareta, komedije, plesa, filma do instalacija i skrivenih predstava.

Od 15. do 19. studenog, u sklopu festivala će se sveukupno odigrati deset izvedbi, dok program dodatno obogaćuju dvije dramske radionice i cjelonoćni koncerti domaćih DJ-a.
Cijena pojedinačne ulaznice za većinu predstava na festivalu je 50 kuna, odnosno 30 kuna uz predočenje studentske X-ice. Dodatno, cijena ulaznica u subotu 19. 11. bit će snižena na 30 kuna, zbog europski priznate Noći kazališta u čijem programu sudjeluje i Nu:Write Theatre Festival.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara